‘Velgenfabrikant BBS vraagt voor de vierde keer faillissement aan’

Faillissement. • De toekomst van het Duitse bedrijf is al jaren onzeker.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: BBS

Velgenfabrikant BBS heeft bij de rechtbank van Rottweil (Duitsland) een faillissement aangevraagd. Als reden geeft het bedrijf de sterke stijging van de energiekosten op. Deze zou de energie-intensieve productie van velgen onder druk zetten. Bovendien kopen consumenten door de inflatie minder dure velgen voor de auto. Dat meldt curator Martin Mucha van advocatenkantoor Grub Brugger in de Duitse media. Het bedrijf blijft gewoon doordraaien terwijl de curator werkt aan een doorstart.

BBS werd in 1970 opgericht en heeft twee fabrieken voor lichtmetalen wielen in Schiltach en Herbolzheim. Er werken 270 mensen. De omzet vorig jaar bedroeg zo’n 50 miljoen euro.

Het is niet de eerste keer dat BBS insolvent wordt verklaard. Dat gebeurde ook al in 2007, 2011 en 2020. De KW Automotive Group heeft het bedrijf in juni 2021 overgenomen en daarmee was er weer perspectief. Door minder zaken te doen met de autofabrikanten en een grotere focus op de aftersales-activiteiten wilde het nieuwe management BBS weer gezond maken.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Velgenfabrikant BBS vraagt voor de vierde keer faillissement aan’ | Automotive Online

‘Velgenfabrikant BBS vraagt voor de vierde keer faillissement aan’

Faillissement. • De toekomst van het Duitse bedrijf is al jaren onzeker.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: BBS

Velgenfabrikant BBS heeft bij de rechtbank van Rottweil (Duitsland) een faillissement aangevraagd. Als reden geeft het bedrijf de sterke stijging van de energiekosten op. Deze zou de energie-intensieve productie van velgen onder druk zetten. Bovendien kopen consumenten door de inflatie minder dure velgen voor de auto. Dat meldt curator Martin Mucha van advocatenkantoor Grub Brugger in de Duitse media. Het bedrijf blijft gewoon doordraaien terwijl de curator werkt aan een doorstart.

BBS werd in 1970 opgericht en heeft twee fabrieken voor lichtmetalen wielen in Schiltach en Herbolzheim. Er werken 270 mensen. De omzet vorig jaar bedroeg zo’n 50 miljoen euro.

Het is niet de eerste keer dat BBS insolvent wordt verklaard. Dat gebeurde ook al in 2007, 2011 en 2020. De KW Automotive Group heeft het bedrijf in juni 2021 overgenomen en daarmee was er weer perspectief. Door minder zaken te doen met de autofabrikanten en een grotere focus op de aftersales-activiteiten wilde het nieuwe management BBS weer gezond maken.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.