Dealerrendement daalt naar 0,31%

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2004 was dat nog 1,05% van de omzet. Oorzaken zijn de afnemende afzet en de hogere kosten die aan een dealerschap zijn verbonden. De meeste grotere dealervestigingen (meer dan zes miljoen euro omzet) schrijven met een gemiddeld resultaat van 0,4% tot 0,5% (van de omzet) nog wel zwarte cijfers, kleine dealerbedrijven (jaaromzet minder dan 6 miljoen euro) leiden vooral verlies, met een rendement van – 0,7%. Deze dealers kunnen moeilijk het hoofd bieden aan de kostentoename als gevolg van de standards van de importeurs.
In 2005 daalde de brutowinst op occasions naar 0,7% (van de occasionomzet), in 2004 was dit nog 2,4%. Deze prijsdruk wordt veroorzaakt door onder andere de prijstransparantie die internet biedt. De NDA verwacht dat in 2005 het dieptepunt van de recessie is bereikt. Het voorzichtige herstel van de Nederlandse economie en de daaruit voortvloeiende stijging van de verkopen in de eerste maanden van 2006, wijzen op het aanbreken van betere tijden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.