Bovemij en VER werken samen om ‘energietransitie te versnellen’

Bovemij • De Vereniging Elektrische Rijders gaat onder meer informatie- en inspiratiesessies organiseren voor de klanten van Bovemij.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Bovemij en de VER bekrachtigen de samenwerking. (Foto: Bovemij)

Bovemij en de Vereniging Elektrische Rijders (VER) starten een samenwerking. Onder de noemer ‘Vriend van VER’ gaat de vereniging informatie over elektrische mobiliteit verspreiden onder de klanten van de verzekeringsmaatschappij, zo meldt Bovemij. De dochter van branchevereniging Bovag wil met het partnerschap de energietransitie versnellen.

Volgens Bovemij-commercieel directeur Patrick van Duijnhoven moet de verzekeringsmaatschappij zijn ‘producten en dienstverlening zoveel mogelijk aanpassen aan de EV-rijder.’ Hij vertelt: “We hebben onlangs de ‘Bovag Elektrische Autoverzekering’ ontwikkeld, die onze klanten kunnen aanbieden aan hun klanten. Maar we willen meer dan dat. In de VER vinden wij de juiste partner om onze klanten op een juiste manier te informeren en inspireren over elektrische mobiliteit.”

Jorg Koenecke, commercieel manager bij Bovemij, vult aan: “Mijn team en ik zitten dagelijks bij onze klanten aan tafel. En er gaat bijna geen dag voorbij dat we niet een vraag krijgen over elektrisch rijden. Nu kunnen we onze klanten ontzorgen met alle onafhankelijke EV-informatie die de VER in huis heeft.”

Concrete plannen

Sjors ten Tije, communicatiemanager bij de VER, vertelt: “Wij willen op een laagdrempelige manier de juiste informatie bij de klanten van Bovemij krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door onze helpdesk voor ze open te stellen, hier kunnen ze antwoord krijgen op de meest uiteenlopende vragen. Ook gaan we langs bij bedrijven om informatie- en inspiratiesessies te verzorgen. Wij gaan nu aan de slag met het opstellen van meer concrete plannen.”

De VER, belangenbehartiger van de EV-rijder, heeft momenteel zo’n 15 duizend leden. De vereniging doet vooral onderzoek naar knelpunten, uitdagingen en trends die onder elektrische rijders spelen. Volgens directeur Marina van Helvoort kan haar vereniging door de samenwerking ‘meer impact maken’. Zij legt uit: “Door met Bovemij samen te werken moet elektrisch rijden bereikbaarder worden voor een grote groep mensen.”

Zelfstandig

Bovemij, waar eerder deze maand Marcel van de Lustgraaf vertrok uit de Raad van Bestuur, maakte vlak voor de jaarwisseling bekend te stoppen met het beheer en de financiering van leaseactiviteiten door autobedrijven. Viabovag.nl, een joint venture van Bovemij en Bovag, gaat zelfstandig opereren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bovemij en VER werken samen om ‘energietransitie te versnellen’ | Automotive Online

Bovemij en VER werken samen om ‘energietransitie te versnellen’

Bovemij • De Vereniging Elektrische Rijders gaat onder meer informatie- en inspiratiesessies organiseren voor de klanten van Bovemij.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Bovemij en de VER bekrachtigen de samenwerking. (Foto: Bovemij)

Bovemij en de Vereniging Elektrische Rijders (VER) starten een samenwerking. Onder de noemer ‘Vriend van VER’ gaat de vereniging informatie over elektrische mobiliteit verspreiden onder de klanten van de verzekeringsmaatschappij, zo meldt Bovemij. De dochter van branchevereniging Bovag wil met het partnerschap de energietransitie versnellen.

Volgens Bovemij-commercieel directeur Patrick van Duijnhoven moet de verzekeringsmaatschappij zijn ‘producten en dienstverlening zoveel mogelijk aanpassen aan de EV-rijder.’ Hij vertelt: “We hebben onlangs de ‘Bovag Elektrische Autoverzekering’ ontwikkeld, die onze klanten kunnen aanbieden aan hun klanten. Maar we willen meer dan dat. In de VER vinden wij de juiste partner om onze klanten op een juiste manier te informeren en inspireren over elektrische mobiliteit.”

Jorg Koenecke, commercieel manager bij Bovemij, vult aan: “Mijn team en ik zitten dagelijks bij onze klanten aan tafel. En er gaat bijna geen dag voorbij dat we niet een vraag krijgen over elektrisch rijden. Nu kunnen we onze klanten ontzorgen met alle onafhankelijke EV-informatie die de VER in huis heeft.”

Concrete plannen

Sjors ten Tije, communicatiemanager bij de VER, vertelt: “Wij willen op een laagdrempelige manier de juiste informatie bij de klanten van Bovemij krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door onze helpdesk voor ze open te stellen, hier kunnen ze antwoord krijgen op de meest uiteenlopende vragen. Ook gaan we langs bij bedrijven om informatie- en inspiratiesessies te verzorgen. Wij gaan nu aan de slag met het opstellen van meer concrete plannen.”

De VER, belangenbehartiger van de EV-rijder, heeft momenteel zo’n 15 duizend leden. De vereniging doet vooral onderzoek naar knelpunten, uitdagingen en trends die onder elektrische rijders spelen. Volgens directeur Marina van Helvoort kan haar vereniging door de samenwerking ‘meer impact maken’. Zij legt uit: “Door met Bovemij samen te werken moet elektrisch rijden bereikbaarder worden voor een grote groep mensen.”

Zelfstandig

Bovemij, waar eerder deze maand Marcel van de Lustgraaf vertrok uit de Raad van Bestuur, maakte vlak voor de jaarwisseling bekend te stoppen met het beheer en de financiering van leaseactiviteiten door autobedrijven. Viabovag.nl, een joint venture van Bovemij en Bovag, gaat zelfstandig opereren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.