Investeringsfonds Egeria koopt Financiallease.nl

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Jerlijn Kasmani (directeur Digitale Innovatie), Jurriën van Dijk (ceo) en Alexander Zevering (commerciëel directeur). (Foto: Financiallease.nl)

De oprichters van FinancialLease.nl hebben deze week hun meerderheidsbelang in Financial Lease Nederland verkocht aan Egeria. Dat meldt het bedrijf vandaag.

Jurriën van Dijk, Financiallease.nl zegt tegen Automotive: “De investering is gedaan om onze groeipotentie beter te kunnen benutten. We verwachten een verdubbeling van ons leasevolume binnen 5 jaar.” Welk bedrag gemoeid is met de overname, wil Van Dijk niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat Egeria een belang neemt van 75 procent. “De overige 25 procent betreft aftredend bestuur en nieuw management.” De oprichters van Financiallease.nl blijven actief in het bedrijf.

Financiallease werd in 2011 opgericht en verwacht dit jaar een totale leasesom van 1 miljard euro te passeren. 

Egeria is een in 1997 opgerichte, onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote ondernemingen (tussen 50 en 350 miljoen euro omzet). Het fonds werd opgericht door de familie Brenninkmeijer.Eerder vertelde Van Dijk aan Automotive dat hij de groei van financial lease toeschreef aan de toenemende vraag naar flexibiliteit.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Investeringsfonds Egeria koopt Financiallease.nl | Automotive Online

Investeringsfonds Egeria koopt Financiallease.nl

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Jerlijn Kasmani (directeur Digitale Innovatie), Jurriën van Dijk (ceo) en Alexander Zevering (commerciëel directeur). (Foto: Financiallease.nl)

De oprichters van FinancialLease.nl hebben deze week hun meerderheidsbelang in Financial Lease Nederland verkocht aan Egeria. Dat meldt het bedrijf vandaag.

Jurriën van Dijk, Financiallease.nl zegt tegen Automotive: “De investering is gedaan om onze groeipotentie beter te kunnen benutten. We verwachten een verdubbeling van ons leasevolume binnen 5 jaar.” Welk bedrag gemoeid is met de overname, wil Van Dijk niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat Egeria een belang neemt van 75 procent. “De overige 25 procent betreft aftredend bestuur en nieuw management.” De oprichters van Financiallease.nl blijven actief in het bedrijf.

Financiallease werd in 2011 opgericht en verwacht dit jaar een totale leasesom van 1 miljard euro te passeren. 

Egeria is een in 1997 opgerichte, onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote ondernemingen (tussen 50 en 350 miljoen euro omzet). Het fonds werd opgericht door de familie Brenninkmeijer.Eerder vertelde Van Dijk aan Automotive dat hij de groei van financial lease toeschreef aan de toenemende vraag naar flexibiliteit.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.