Heijkamp van Rabobank naar managementteam Athlon Nederland

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Alexander Heijkamp schuift van de bank naar de directiestoel. (Foto: Athlon Nederland)

Alexander Heijkamp (40) treedt op 1 januari 2018 als chief social responsibility (csr)-director toe tot het managementteam van Athlon Nederland. Dat meldt het bedrijf vandaag. 

Als csr-director is hij onder andere verantwoordelijk voor het “uitrollen van de strategie op het gebied van de drie P’s: People, Planet, Profit”. Athlon zegt hiermee te willen laten zien dat mobiliteitsoplossingen en aandacht voor sociaal-maatschappelijke aspecten en milieu goed samen gaan.Lees ook: Athlon-directeur Marchel Koops over de toekomstvisie van het bedrijf.

Heijkamp werkte hiervoor onder andere bij de financieringsmaatschappij van Louwman & Parqui en bij de Rabobank, waaronder als regiomanager bij De Lage Landen/Athlon en sectormanager Automotive. “Met de komst van Alexander Heijkamp kunnen we onze kennis, ervaring en diensten nog beter inzetten voor de mobiliteit van morgen”, zegt algemeen directeur Marchel Koops. “Vanaf 2030 rijden nog meer auto’s elektrisch, krijgen de eerste Smart Cities echt vorm en is autodelen de gewoonste zaak van de wereld. De ervaring en vooruitstrevende instelling van Heijkamp zullen ons helpen om voorop te blijven lopen als leasemaatschappij en als mobiliteitsprovider en nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Athlon experimenteert moment met nieuwe mobiliteitsoplossingen; zo werd gisteren de start-up Changemycar gelanceerd.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Heijkamp van Rabobank naar managementteam Athlon Nederland | Automotive Online

Heijkamp van Rabobank naar managementteam Athlon Nederland

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Alexander Heijkamp schuift van de bank naar de directiestoel. (Foto: Athlon Nederland)

Alexander Heijkamp (40) treedt op 1 januari 2018 als chief social responsibility (csr)-director toe tot het managementteam van Athlon Nederland. Dat meldt het bedrijf vandaag. 

Als csr-director is hij onder andere verantwoordelijk voor het “uitrollen van de strategie op het gebied van de drie P’s: People, Planet, Profit”. Athlon zegt hiermee te willen laten zien dat mobiliteitsoplossingen en aandacht voor sociaal-maatschappelijke aspecten en milieu goed samen gaan.Lees ook: Athlon-directeur Marchel Koops over de toekomstvisie van het bedrijf.

Heijkamp werkte hiervoor onder andere bij de financieringsmaatschappij van Louwman & Parqui en bij de Rabobank, waaronder als regiomanager bij De Lage Landen/Athlon en sectormanager Automotive. “Met de komst van Alexander Heijkamp kunnen we onze kennis, ervaring en diensten nog beter inzetten voor de mobiliteit van morgen”, zegt algemeen directeur Marchel Koops. “Vanaf 2030 rijden nog meer auto’s elektrisch, krijgen de eerste Smart Cities echt vorm en is autodelen de gewoonste zaak van de wereld. De ervaring en vooruitstrevende instelling van Heijkamp zullen ons helpen om voorop te blijven lopen als leasemaatschappij en als mobiliteitsprovider en nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Athlon experimenteert moment met nieuwe mobiliteitsoplossingen; zo werd gisteren de start-up Changemycar gelanceerd.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.