Continental in rode cijfers in eerste kwartaal

Continental • China had echter een goed begin van het jaar met 6,1 miljoen wagens, een toename van 4 procent.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Continental is in het eerste kwartaal in de rode cijfers beland. Het bandenbedrijf leed een nettoverlies van 53 miljoen euro terwijl een jaar geleden nog 382 miljoen euro winst werd gedraaid. De omzet daalde ook met een half miljard euro naar 9,8 miljard euro. Continental spreekt in het persbericht dan ook van een zwak begin van 2024 maar verwacht dat de verdiensten vooral in de tweede helft van het jaar zullen verbeteren.

Continental meldt dat de productie van personenauto’s en lichte bestelwagens in de wereld in de eerste drie maanden een daling van 1 procent naar 21,2 miljoen eenheden liet zien. In Europa, de kernmarkt voor het Duitse bedrijf, kwam de daling uit op 3 procent naar 4,4 miljoen eenheden. China had echter een goed begin van het jaar met 6,1 miljoen wagens, een toename van 4 procent.

De bandendivisie zag de omzet dalen van 3,5 miljard naar 3,3 miljard euro terwijl de brutomarge terug ging van 13,4 naar 11,7 procent. Continental wijt dat aan zwakte in de OEM en vrachtautomarkt maar ook aan het feit dat maart minder werkdagen telde dan vorig jaar. Daardoor is de vervangingsmarkt deels verschoven naar april wat volgens het bedrijf inderdaad een aanzienlijke betere maand blijkt te zijn dan in 2023. Continental voorziet voor de rest van het jaar een verdere groei van de vraag.

Automotive groep

Bij de automotive groep kwam de marge uit op -4,3 procent terwijl dat vorig jaar nog net 0,8 procent positief was. De daling kwam door een lagere vraag in Europa en ‘de hangende overeenkomsten van prijsonderhandelingen met autofabrikanten.’ Het bedrijf meldt wel dat er een sterke vraag is naar de autotechnologie producten.

“We zitten op het juiste spoor met de implementatie van onze maatregelen om de doelen op middellange termijn te bereiken. In 2024 maken we een volgende stap vooruit. Het eerste kwartaal zal dit jaar onze zwakste zijn. Naarmate het jaar voortschrijdt, zullen we verbeteringen zien in alle drie sectoren: automotive, banden en Contitech’’, zegt ceo Nikolai Setzer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Continental in rode cijfers in eerste kwartaal | Automotive Online

Continental in rode cijfers in eerste kwartaal

Continental • China had echter een goed begin van het jaar met 6,1 miljoen wagens, een toename van 4 procent.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Continental is in het eerste kwartaal in de rode cijfers beland. Het bandenbedrijf leed een nettoverlies van 53 miljoen euro terwijl een jaar geleden nog 382 miljoen euro winst werd gedraaid. De omzet daalde ook met een half miljard euro naar 9,8 miljard euro. Continental spreekt in het persbericht dan ook van een zwak begin van 2024 maar verwacht dat de verdiensten vooral in de tweede helft van het jaar zullen verbeteren.

Continental meldt dat de productie van personenauto’s en lichte bestelwagens in de wereld in de eerste drie maanden een daling van 1 procent naar 21,2 miljoen eenheden liet zien. In Europa, de kernmarkt voor het Duitse bedrijf, kwam de daling uit op 3 procent naar 4,4 miljoen eenheden. China had echter een goed begin van het jaar met 6,1 miljoen wagens, een toename van 4 procent.

De bandendivisie zag de omzet dalen van 3,5 miljard naar 3,3 miljard euro terwijl de brutomarge terug ging van 13,4 naar 11,7 procent. Continental wijt dat aan zwakte in de OEM en vrachtautomarkt maar ook aan het feit dat maart minder werkdagen telde dan vorig jaar. Daardoor is de vervangingsmarkt deels verschoven naar april wat volgens het bedrijf inderdaad een aanzienlijke betere maand blijkt te zijn dan in 2023. Continental voorziet voor de rest van het jaar een verdere groei van de vraag.

Automotive groep

Bij de automotive groep kwam de marge uit op -4,3 procent terwijl dat vorig jaar nog net 0,8 procent positief was. De daling kwam door een lagere vraag in Europa en ‘de hangende overeenkomsten van prijsonderhandelingen met autofabrikanten.’ Het bedrijf meldt wel dat er een sterke vraag is naar de autotechnologie producten.

“We zitten op het juiste spoor met de implementatie van onze maatregelen om de doelen op middellange termijn te bereiken. In 2024 maken we een volgende stap vooruit. Het eerste kwartaal zal dit jaar onze zwakste zijn. Naarmate het jaar voortschrijdt, zullen we verbeteringen zien in alle drie sectoren: automotive, banden en Contitech’’, zegt ceo Nikolai Setzer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.