Athlon neemt 10 procent aandelen in Wagenplan over van Achmea

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij Athlon is voornemens 10 procent van de aandelen in leasemaatschappij Wagenplan over te nemen van Achmea. Beide partijen hebben nu nog 50 procent van de aandelen in de joint venture. Na de overname heeft Athlon 60 procent. Achmea blijft als aandeelhouder betrokken bij de operatie. Dat melden de bedrijven aan Automotive.

Wagenplan is in 2001 opgericht door Achmea Schadeverzekeringen en de rechtsvoorganger van Athlon (Interleasing Nederland) om leaseproducten aan te bieden aan de klanten van Achmea. Er werken 12 mensen bij de leasemaatschappij, die in totaal ruim vijfduizend voertuigen (waarvan 400 private lease) in zijn vloot heeft en op plek 22 staat in de Automotive Leasemaatschappij Top 60. Athlon staat in deze lijst op de derde plek, achter Leaseplan en VWPFS. Mercedes-Benz-dochter Athlon is ook mede-eigenaar van Friesland Lease. 

Mobiliteitsoplossingen

“In de afgelopen jaren is het reisgedrag van mensen veranderd, onder meer vanwege de opkomst van de deeleconomie, de populariteit van elektrisch rijden, een groter duurzaamheidsbewustzijn en de gevolgen van de coronapandemie”, schrijft Athlon. “De voorgenomen transactie stelt Wagenplan in staat optimaal gebruik te maken van de kennis en ervaring van Athlon bij het ontwikkelen en aanbieden van mobiliteitsoplossingen in de toekomst. Achmea blijft na voltooiing van de transactie betrokken bij Wagenplan als minderheidsaandeelhouder, omdat het vanuit haar mobiliteitsstrategie wenselijk is betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in de mobiliteitssector.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Athlon neemt 10 procent aandelen in Wagenplan over van Achmea | Automotive Online

Athlon neemt 10 procent aandelen in Wagenplan over van Achmea

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij Athlon is voornemens 10 procent van de aandelen in leasemaatschappij Wagenplan over te nemen van Achmea. Beide partijen hebben nu nog 50 procent van de aandelen in de joint venture. Na de overname heeft Athlon 60 procent. Achmea blijft als aandeelhouder betrokken bij de operatie. Dat melden de bedrijven aan Automotive.

Wagenplan is in 2001 opgericht door Achmea Schadeverzekeringen en de rechtsvoorganger van Athlon (Interleasing Nederland) om leaseproducten aan te bieden aan de klanten van Achmea. Er werken 12 mensen bij de leasemaatschappij, die in totaal ruim vijfduizend voertuigen (waarvan 400 private lease) in zijn vloot heeft en op plek 22 staat in de Automotive Leasemaatschappij Top 60. Athlon staat in deze lijst op de derde plek, achter Leaseplan en VWPFS. Mercedes-Benz-dochter Athlon is ook mede-eigenaar van Friesland Lease. 

Mobiliteitsoplossingen

“In de afgelopen jaren is het reisgedrag van mensen veranderd, onder meer vanwege de opkomst van de deeleconomie, de populariteit van elektrisch rijden, een groter duurzaamheidsbewustzijn en de gevolgen van de coronapandemie”, schrijft Athlon. “De voorgenomen transactie stelt Wagenplan in staat optimaal gebruik te maken van de kennis en ervaring van Athlon bij het ontwikkelen en aanbieden van mobiliteitsoplossingen in de toekomst. Achmea blijft na voltooiing van de transactie betrokken bij Wagenplan als minderheidsaandeelhouder, omdat het vanuit haar mobiliteitsstrategie wenselijk is betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in de mobiliteitssector.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.