Athlon stopt met retail ex-leaseauto’s

Remarketing • Het bedrijf meldt zich te richten op private occasion lease.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Outlet in Almere.

Leasemaatschappij Athlon Car Lease stopt met de verkoop van ex-leaseauto’s aan particulieren. Dat meldt het bedrijf op zijn website. Het sluit de outlet-vestiging in Almere.

Vorig jaar maakte voormalig Leaseplan-dochter Carnext eveneens bekend te stoppen met de verkoop van occasions aan particulieren.

Athlon zet de b2b-verkoop wel door en houdt daarvoor fysieke locaties open in Nederland en Duitsland. Ook zet het zijn veilingen door.

In een reactie meldt het bedrijf de stap te zetten mede om de groei van Athlon Flex te faciliteren. “De huidige vestiging waar we de Flex-auto’s stallen wordt te klein. De vestiging van Athlon CarOutlet zien we als een passende oplossing voor de logistiek en het stallen van de Athlon Flex-vloot bij onze locatie in Almere. Om dit mogelijk te maken is Athlon Nederland per 1 januari gestopt met de directe verkoop van ex-leaseauto’s aan particulieren. Wij gaan wel door met de verkoop aan dealers via ons partnerkanaal en in de vorm van occasion private lease, waaronder elektrisch. Op deze wijze creëren we logistieke ruimte voor de verdere groei van Athlon Flex”, aldus het bedrijf.

Het bedrijf meldt verder zich te richten op private occasion lease.

Athlon, onderdeel van Mercedes-Benz Mobility, staat op plek 4 in de nieuwe Leasemaatschappij Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Athlon stopt met retail ex-leaseauto’s | Automotive Online

Athlon stopt met retail ex-leaseauto’s

Remarketing • Het bedrijf meldt zich te richten op private occasion lease.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Outlet in Almere.

Leasemaatschappij Athlon Car Lease stopt met de verkoop van ex-leaseauto’s aan particulieren. Dat meldt het bedrijf op zijn website. Het sluit de outlet-vestiging in Almere.

Vorig jaar maakte voormalig Leaseplan-dochter Carnext eveneens bekend te stoppen met de verkoop van occasions aan particulieren.

Athlon zet de b2b-verkoop wel door en houdt daarvoor fysieke locaties open in Nederland en Duitsland. Ook zet het zijn veilingen door.

In een reactie meldt het bedrijf de stap te zetten mede om de groei van Athlon Flex te faciliteren. “De huidige vestiging waar we de Flex-auto’s stallen wordt te klein. De vestiging van Athlon CarOutlet zien we als een passende oplossing voor de logistiek en het stallen van de Athlon Flex-vloot bij onze locatie in Almere. Om dit mogelijk te maken is Athlon Nederland per 1 januari gestopt met de directe verkoop van ex-leaseauto’s aan particulieren. Wij gaan wel door met de verkoop aan dealers via ons partnerkanaal en in de vorm van occasion private lease, waaronder elektrisch. Op deze wijze creëren we logistieke ruimte voor de verdere groei van Athlon Flex”, aldus het bedrijf.

Het bedrijf meldt verder zich te richten op private occasion lease.

Athlon, onderdeel van Mercedes-Benz Mobility, staat op plek 4 in de nieuwe Leasemaatschappij Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.