Stellantis noteert een omzetstijging van 14% in Q1

Stellantis • De wereldwijde verkoop van BEV-voertuigen stijgt met 22 procent.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
De omzetstijging dit jaar volgt op een recordwinst van afgelopen jaar.

Stellantis heeft een stijging van 14 procent in de netto-omzet genoteerd over het eerste kwartaal dit jaar. Dat maakte het bedrijf woensdagochtend bekend middels een persbericht. De netto-omzet bedraagt 47,2 miljard euro.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd met name in Europa logistieke problemen ondervonden. Zo bleven duizenden auto’s vastzitten bij een fabriek in het Franse Sochaux vanwege een tekort aan transporttreinen. De voorraad nieuwe voertuigen is inmiddels teruggekeerd naar meer normale niveaus.

Desondanks zijn de leveringen afgelopen kwartaal met 7 procent gestegen. Dit komt mede door de verbeterde beschikbaarheid van chips.

De wereldwijde verkoop van EV’s steeg met 22 procent ten opzichte van Q1 2022, waarbij Stellantis zich blijft richten op de introductie van nieuwe BEV’s. In 2023 zullen er negen nieuwe BEV’s op de markt komen.

Recordwinst

De omzetstijging in het eerste kwartaal dit jaar volgt op de eerdere stijgende trend van het bedrijf. Vorig jaar noteerde het bedrijf een recordwinst van 16,8 miljard euro.

Vertrekkend cfo Richard Palmer meldt dat Stellantis een solide start heeft gemaakt in 2023 en dat het bedrijf goed gepositioneerd is om gedurende het jaar sterke financiële prestaties te blijven leveren. “We hebben het capaciteitsniveau op belangrijke logistieke trajecten verbeterd en vooruitgang geboekt met de integratie van IT-systemen, wat ons zal helpen tot halverwege het jaar”, aldus Palmer.

Als de problemen in de toeleveringsketen afnemen, zullen autofabrikanten waarschijnlijk moeite hebben om de hogere verkoopprijzen te handhaven. De Amerikaanse concurrent Tesla heeft al meerdere prijsverlagingen doorgevoerd om de verkoop te stimuleren.

Palmer verklaarde dat de prijzen in het eerste kwartaal “relatief stabiel” waren. “We hebben momenteel een sterke orderportefeuille in Europa, dus de prijzen zouden op korte termijn ook relatief stabiel moeten blijven, maar dit hangt af van de nieuwe orders.”

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Stellantis noteert een omzetstijging van 14% in Q1 | Automotive Online

Stellantis noteert een omzetstijging van 14% in Q1

Stellantis • De wereldwijde verkoop van BEV-voertuigen stijgt met 22 procent.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
De omzetstijging dit jaar volgt op een recordwinst van afgelopen jaar.

Stellantis heeft een stijging van 14 procent in de netto-omzet genoteerd over het eerste kwartaal dit jaar. Dat maakte het bedrijf woensdagochtend bekend middels een persbericht. De netto-omzet bedraagt 47,2 miljard euro.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd met name in Europa logistieke problemen ondervonden. Zo bleven duizenden auto’s vastzitten bij een fabriek in het Franse Sochaux vanwege een tekort aan transporttreinen. De voorraad nieuwe voertuigen is inmiddels teruggekeerd naar meer normale niveaus.

Desondanks zijn de leveringen afgelopen kwartaal met 7 procent gestegen. Dit komt mede door de verbeterde beschikbaarheid van chips.

De wereldwijde verkoop van EV’s steeg met 22 procent ten opzichte van Q1 2022, waarbij Stellantis zich blijft richten op de introductie van nieuwe BEV’s. In 2023 zullen er negen nieuwe BEV’s op de markt komen.

Recordwinst

De omzetstijging in het eerste kwartaal dit jaar volgt op de eerdere stijgende trend van het bedrijf. Vorig jaar noteerde het bedrijf een recordwinst van 16,8 miljard euro.

Vertrekkend cfo Richard Palmer meldt dat Stellantis een solide start heeft gemaakt in 2023 en dat het bedrijf goed gepositioneerd is om gedurende het jaar sterke financiële prestaties te blijven leveren. “We hebben het capaciteitsniveau op belangrijke logistieke trajecten verbeterd en vooruitgang geboekt met de integratie van IT-systemen, wat ons zal helpen tot halverwege het jaar”, aldus Palmer.

Als de problemen in de toeleveringsketen afnemen, zullen autofabrikanten waarschijnlijk moeite hebben om de hogere verkoopprijzen te handhaven. De Amerikaanse concurrent Tesla heeft al meerdere prijsverlagingen doorgevoerd om de verkoop te stimuleren.

Palmer verklaarde dat de prijzen in het eerste kwartaal “relatief stabiel” waren. “We hebben momenteel een sterke orderportefeuille in Europa, dus de prijzen zouden op korte termijn ook relatief stabiel moeten blijven, maar dit hangt af van de nieuwe orders.”

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.