Stellantis rapporteert recordwinst van 16,8 miljard euro

Winst • De autofabrikant wil de omzet in 2030 verdubbelen naar 300 miljard euro ten opzichte van 2021.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Stellantis)

Stellantis heeft in 2022 een netto recordwinst van 16,8 miljard euro gerealiseerd, 26 procent meer dan in 2021. De omzet steeg met 18 procent naar 179,6 miljard euro. Dit laat het bedrijf vandaag in een verklaring weten.

“In aanvulling op deze resultaten en de uitvoering van onze Dare Forward 2030 strategie hebben we ook laten zien dat de uitrol van onze elektrische modellen in Europa succesvol is. We hebben nu de technologie, de producten, de grondstoffen en het volledige batterij-ecosysteem om dezelfde transformatie door te voeren in Noord-Amerika, om te beginnen met de elektrische voertuigen van Ram,” aldus ceo Carlos Tavares

Met het strategische plan Dare Forward 2030, dat vorig jaar in maart werd onthuld, wil de autofabrikant de omzet in 2030 hebben verdubbeld naar 300 miljard euro ten opzichte van 2021.

BEV’s

Onder andere de uitrol van elektrische auto’s moet hiervoor gaan zorgen. In 2022 wist het bedrijf de verkoop van BEV’s met 41 procent te laten stijgen naar 288 duizend voertuigen. Eind 2024 wil Stellantis 47 BEV’s in het portfolio hebben, een ruime verdubbeling ten opzichte van de 23 vol-elektrische modellen nu. In 2030 plant Stellantis 5 miljoen BEV’s te verkopen.

Daarnaast moet de ontwikkeling van software geld in het laatje gaan brengen. Met nieuwe softwareproducten voor connected voertuigen wil Stellantis in 2030 20 miljard euro omzetten.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.