Opnieuw forse prijsverlagingen bij Tesla, Autotelex stelt restwaarden bij

Tesla • De Model 3 kost nu tienduizend euro minder dan eind 2022.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Tesla heeft opnieuw de prijzen verlaagd. In heel Europa heeft de fabrikant prijsverlagingen doorgevoerd. En in Nederland komt het merk met een nieuwe achterwielaangedreven versie voor de Model 3, die alleen aan de zakelijke markt geleverd wordt. Dat meldt Tesla.

In Nederland werden vooral de prijzen voor de Model 3 onder handen genomen. Het instapmodel is nu verkrijgbaar voor 42 duizend euro, waardoor de auto ook met opties besteld kan worden zonder de SEPP-subsidie te missen. Daarmee is de vanafprijs nu drieduizend minder dan na de prijsverlaging in januari en tienduizend minder dan eind vorig jaar. Ook van de X en S gingen de prijzen fors omlaag (met 10 duizend euro).

Tesla meldt voor de Europese lease-en fleetmarkt een achterwielaangedreven long range versie van de 3 te introduceren. Die variant is er vanaf 47 duizend euro en heeft een WLTP-range van 634 kilometer.

Wereld van De Jong | Auto-industrie staat op kantelpunt

Tesla voerde in maart de verkoopranglijst in Nederland aan, zowel als merk als bij de modellen (met de Model Y). Tesla meldt dat de prijsverlagingen mogelijk zijn als gevolg van het opvoeren van de productiecapaciteit en de toegenomen efficiency. Andere merken beginnen te reageren op de prijsverlagingen. Ford en Xpeng reageerden al, terwijl Volkswagen met een instapmodel van de ID.3 komt.

Automedia melden deze week dat Tesla op korte termijn met een facelift van de Model 3 komt.

Min 4-7 procent

In een reactie op de prijsverlagingen heeft restwaardebepaler Autotelex direct zijn Tesla-restwaarden aangepast. “Zeker in het licht van de eerdere prijsverlaging zijn de huidige restwaardeniveau’s niet meer houdbaar”, aldus het bedrijf. Per direct past Autotelex een restwaardeaanpassing toe van -4 tot -7 procent. Naar aanleiding van marktontwikkelingen kunnen nog aanpassingen volgen, aldus Autotelex.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Opnieuw forse prijsverlagingen bij Tesla, Autotelex stelt restwaarden bij | Automotive Online

Opnieuw forse prijsverlagingen bij Tesla, Autotelex stelt restwaarden bij

Tesla • De Model 3 kost nu tienduizend euro minder dan eind 2022.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Tesla heeft opnieuw de prijzen verlaagd. In heel Europa heeft de fabrikant prijsverlagingen doorgevoerd. En in Nederland komt het merk met een nieuwe achterwielaangedreven versie voor de Model 3, die alleen aan de zakelijke markt geleverd wordt. Dat meldt Tesla.

In Nederland werden vooral de prijzen voor de Model 3 onder handen genomen. Het instapmodel is nu verkrijgbaar voor 42 duizend euro, waardoor de auto ook met opties besteld kan worden zonder de SEPP-subsidie te missen. Daarmee is de vanafprijs nu drieduizend minder dan na de prijsverlaging in januari en tienduizend minder dan eind vorig jaar. Ook van de X en S gingen de prijzen fors omlaag (met 10 duizend euro).

Tesla meldt voor de Europese lease-en fleetmarkt een achterwielaangedreven long range versie van de 3 te introduceren. Die variant is er vanaf 47 duizend euro en heeft een WLTP-range van 634 kilometer.

Wereld van De Jong | Auto-industrie staat op kantelpunt

Tesla voerde in maart de verkoopranglijst in Nederland aan, zowel als merk als bij de modellen (met de Model Y). Tesla meldt dat de prijsverlagingen mogelijk zijn als gevolg van het opvoeren van de productiecapaciteit en de toegenomen efficiency. Andere merken beginnen te reageren op de prijsverlagingen. Ford en Xpeng reageerden al, terwijl Volkswagen met een instapmodel van de ID.3 komt.

Automedia melden deze week dat Tesla op korte termijn met een facelift van de Model 3 komt.

Min 4-7 procent

In een reactie op de prijsverlagingen heeft restwaardebepaler Autotelex direct zijn Tesla-restwaarden aangepast. “Zeker in het licht van de eerdere prijsverlaging zijn de huidige restwaardeniveau’s niet meer houdbaar”, aldus het bedrijf. Per direct past Autotelex een restwaardeaanpassing toe van -4 tot -7 procent. Naar aanleiding van marktontwikkelingen kunnen nog aanpassingen volgen, aldus Autotelex.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.