Smartphonemaker Xiaomi gaat ‘concurrentie aan met Porsche en Tesla’

Xiaomi • De SU7 maakt zijn debuut in een tijd waarin de Chinese automarkt worstelt met een capaciteitsoverschot en een afnemende vraag.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Smartphonemaker Xiaomi wil een van de vijf grootste autofabrikanten ter wereld worden. Dat heeft het Chinese bedrijf donderdag aangekondigd bij de onthulling van zijn eerste elektrische auto. Dat meldt het ANP.

De sedan, genaamd de SU7, komt volgend jaar op de markt in China.

Bekijk hier het hele overzicht van nieuwe toetreders op de Nederlandse markt.

“Het doel van Xiaomi is om een droomauto te maken die net zo goed is als Porsche en Tesla”, zei mede-oprichter Lei Jun op een presentatie die werd bijgewoond door duizenden mensen. De wagens zullen in elkaar gezet worden door staatsautofabrikant BAIC Group, in een fabriek in Beijing met een jaarlijkse capaciteit van 200 duizend voertuigen.

Met de stap naar elektrische auto’s van Xiaomi zijn miljarden aan investeringen gemoeid. Lei mikt erop dat zijn bedrijf de transportsector net zo kan opschudden als de markt voor smartphones zo’n tien jaar geleden. Xiaomi is tegenwoordig een van de grootste smartphonefabrikanten ter wereld.

Maar de SU7 maakt zijn debuut in een tijd waarin de Chinese automarkt worstelt met een capaciteitsoverschot en een afnemende vraag, wat een hevige prijzenoorlog heeft aangewakkerd. Lei wil zich daar niet door laten afschrikken. “Door de komende vijftien tot twintig jaar hard te werken, zullen we een van de grootste autofabrikanten ter wereld worden en ernaar streven de Chinese auto-industrie als geheel naar een hoger niveau te tillen”, zei hij tijdens het evenement.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Smartphonemaker Xiaomi gaat ‘concurrentie aan met Porsche en Tesla’ | Automotive Online

Smartphonemaker Xiaomi gaat ‘concurrentie aan met Porsche en Tesla’

Xiaomi • De SU7 maakt zijn debuut in een tijd waarin de Chinese automarkt worstelt met een capaciteitsoverschot en een afnemende vraag.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Smartphonemaker Xiaomi wil een van de vijf grootste autofabrikanten ter wereld worden. Dat heeft het Chinese bedrijf donderdag aangekondigd bij de onthulling van zijn eerste elektrische auto. Dat meldt het ANP.

De sedan, genaamd de SU7, komt volgend jaar op de markt in China.

Bekijk hier het hele overzicht van nieuwe toetreders op de Nederlandse markt.

“Het doel van Xiaomi is om een droomauto te maken die net zo goed is als Porsche en Tesla”, zei mede-oprichter Lei Jun op een presentatie die werd bijgewoond door duizenden mensen. De wagens zullen in elkaar gezet worden door staatsautofabrikant BAIC Group, in een fabriek in Beijing met een jaarlijkse capaciteit van 200 duizend voertuigen.

Met de stap naar elektrische auto’s van Xiaomi zijn miljarden aan investeringen gemoeid. Lei mikt erop dat zijn bedrijf de transportsector net zo kan opschudden als de markt voor smartphones zo’n tien jaar geleden. Xiaomi is tegenwoordig een van de grootste smartphonefabrikanten ter wereld.

Maar de SU7 maakt zijn debuut in een tijd waarin de Chinese automarkt worstelt met een capaciteitsoverschot en een afnemende vraag, wat een hevige prijzenoorlog heeft aangewakkerd. Lei wil zich daar niet door laten afschrikken. “Door de komende vijftien tot twintig jaar hard te werken, zullen we een van de grootste autofabrikanten ter wereld worden en ernaar streven de Chinese auto-industrie als geheel naar een hoger niveau te tillen”, zei hij tijdens het evenement.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.