‘Opvallend veel ongevallen in Duitse Tesla-fabriek’

Tesla • Vorig jaar werd 247 keer een ambulance of traumahelikopter opgeroepen.
Redactie Redactie
Productie in de Tesla fabriek in het Duitse Grünheide (foto: Shutterstock)

In de Tesla-fabriek in Grünheide bij Berlijn gebeuren opvallend veel arbeidsongevallen. Dit  constateert het Duitse weekblad Stern. Afgelopen jaar werd 247 keer een ambulance of traumahelikopter opgeroepen vanwege een gewonde werknemer.

Stern analyseerde het aantal ongevallen op basis van gegevens van de hulpdiensten en autoriteiten. Alleen al tussen juni en november 2022 waren er 190 ‘meldingsplichtige’ bedrijfsincidenten, aldus Stern. Daarbij ging het ook om ernstige gevallen zoals verbrandingen of het verliezen van vingers.

In één geval werd een werknemer geraakt door een kist die van grote hoogte naar beneden viel. “Deze frequentie van arbeidsongevallen is niet normaal. We maken ons grote zorgen dat er straks doden gaan vallen”, stelt een woordvoerder van vakcentrale IG Metall.

Volgens gegevens van Tesla werken er momenteel zo’n 11 duizend mensen in Grünheide. Dat zou, als alles volgens planning verloopt, moeten groeien naar 22.500 mensen. De productie zou dan toenemen tot een miljoen auto’s per jaar.

‘Opvallend veel ongevallen in Duitse Tesla-fabriek’ | Automotive Online

‘Opvallend veel ongevallen in Duitse Tesla-fabriek’

Tesla • Vorig jaar werd 247 keer een ambulance of traumahelikopter opgeroepen.
Redactie Redactie
Productie in de Tesla fabriek in het Duitse Grünheide (foto: Shutterstock)

In de Tesla-fabriek in Grünheide bij Berlijn gebeuren opvallend veel arbeidsongevallen. Dit  constateert het Duitse weekblad Stern. Afgelopen jaar werd 247 keer een ambulance of traumahelikopter opgeroepen vanwege een gewonde werknemer.

Stern analyseerde het aantal ongevallen op basis van gegevens van de hulpdiensten en autoriteiten. Alleen al tussen juni en november 2022 waren er 190 ‘meldingsplichtige’ bedrijfsincidenten, aldus Stern. Daarbij ging het ook om ernstige gevallen zoals verbrandingen of het verliezen van vingers.

In één geval werd een werknemer geraakt door een kist die van grote hoogte naar beneden viel. “Deze frequentie van arbeidsongevallen is niet normaal. We maken ons grote zorgen dat er straks doden gaan vallen”, stelt een woordvoerder van vakcentrale IG Metall.

Volgens gegevens van Tesla werken er momenteel zo’n 11 duizend mensen in Grünheide. Dat zou, als alles volgens planning verloopt, moeten groeien naar 22.500 mensen. De productie zou dan toenemen tot een miljoen auto’s per jaar.