‘Nieuw Tesla-model ‘Redwood’ gedoopt, productie start in 2025′

Tesla • De nieuwe EV krijgt een consumentenprijs van ongeveer 25 duizend euro.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Tesla
(Foto: Shutterstock)

Tesla is van plan in juni 2025 te beginnen met de bouw van een EV met een consumentenprijs van ongeveer 25 duizend euro, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De bronnen melden verder dat het nieuwe model, een compacte cross-over, voorlopig de codenaam ‘Redwood’ krijgt. Volgens Reuters heeft Tesla vorig jaar offerteaanvragen verstuurd naar leveranciers, waarin een wekelijks productievolume van 10.000 auto’s werd voorspeld.

Er is al jaren sprake van de ‘goedkope Tesla’, door insiders ook de Model 2 genoemd. Zowel Elon Musk als zijn medewerkers spraken afgelopen jaren meer dan eens over “the 25 thousand dollar car” (ongeveer 23 duizend euro). De Tesla-topman had aanvankelijk beloofd om deze auto in 2020 te bouwen, maar hij stelde die plannen al snel uit. Vorig jaar meldde Reuters al dat de nieuwe auto er wel degelijk komt en dat deze waarschijnlijk in Berlijn gebouwd gaat worden.

Volgens Reuters werkt Tesla aan een innovatie die het mogelijk maakt om bijna de hele onderkant van de EV in één stuk te gieten. Daarmee zou de productie goedkoper en sneller kunnen. Vooral in de competitieve Europese markt met veel Chinese toetreders is veel behoefte aan een betaalbare EV, zo concludeerde Jato in oktober.

Tesla verloor in Q4 van 2023 zijn titel van ’s werelds grootste fabrikant van EV’s aan het Chinese BYD.

Ondertussen blijft Tesla in Nederland de prijzen van de Model Y verlagen. Zo stelde het merk de vanafprijs van dit model, in de eenvoudigste uitvoering, vorige week op 43.993 euro, of 41.043 euro met Sepp-subsidie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.