‘Groen licht voor uitbreiding Tesla Gigafactory Berlijn’

Redactie Redactie
• Laatste update:
Tesla kan nu nog eens ruim 100 hectare bos aankopen, het bestaande bedrijf omvat al 300 hectare. (Foto: Tesla)

Tesla mag zijn autofabriek in Grünheide bij Berlijn verder uitbreiden. De EV-fabrikant kan nu nog eens ruim 100 hectare bos aankopen en laten kappen. Het bestaande bedrijf omvat al 300 hectare.

De gemeenteraad van Grünheide heeft de uitbreidingsplannen met een krappe meerderheid van vijf tegen vier aangenomen, melden Duitse nieuwsdiensten. De ook deze keer uitgebreide bezwaren van milieu- en natuurorganisaties werden daarmee afgewezen.

Volgens de gemeentestukken wil Tesla op het nieuwe terrein magazijnen met logistieke faciliteiten, een servicecentrum voor klanten, een bedrijfskantine en trainingsruimten inrichten. Het bedrijf denkt echter ook aan een eigen laad- en losplaats voor goederentreinen om materialen en anderzijds nieuwe auto’s per trein te kunnen vervoeren. Op een deel van het terrein kan ook nieuwe productiecapaciteit komen maar dat idee is nog niet verder uitgewerkt.

Krapte arbeidsmarkt

De Europese autofabriek van Tesla biedt op dit moment werk aan zevenduizend mensen. Met de uitbreiding zal dat opgevoerd worden naar 12 duizend. Duitse bronnen melden daarbij wel dat ook Tesla last heeft van de krapte op de arbeidsmarkt en moeilijk aan geschikte, goedopgeleide medewerkers kan komen.

Eerder dit jaar meldde Tesla voorlopig af te zien van de bouw van een batterijfabriek bij zijn Gigafactory in Grünheide.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.