Forse omzet- en winststijging Tesla

Tesla • In het tweede kwartaal werden 466 duizend nieuwe Tesla’s verkocht.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Tesla (Foto: Tesla)

Tesla heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien stijgen naar bijna 25 miljard dollar. Dat is 47 procent meer dan een jaar eerder. Tesla had eerder al gemeld dat er in de afgelopen periode een recordaantal elektrische auto’s werden afgeleverd. In het eerste halfjaar kwam de winst uit op 5,3 miljard dollar.

De nettowinst bedroeg 2,7 miljard dollar, 20 procent meer dan een jaar eerder. Om de verkoop aan te jagen heeft het bedrijf de prijzen verlaagd en dat heeft effect gehad. In het tweede kwartaal werden 466 duizend nieuwe Tesla’s verkocht (+83%).

Naast het verlagen van de verkoopprijzen van de modellen introduceerde Tesla ook andere extraatjes, zoals drie maanden gratis snelladen in de Verenigde Staten voor auto’s die voor 30 juni zijn afgeleverd om kopers te verleiden. De bruto winstmarge daalde van 19,3 naar 18,2 procent als gevolg van de prijsverlagingen. Dat is nog altijd ruim het dubbele van het branchegemiddelde.

Het concern handhaafde zijn doelstelling voor een productie van circa 1,8 miljoen auto’s in heel 2023.

Wereld van De Jong | Auto-industrie staat op kantelpunt

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Forse omzet- en winststijging Tesla | Automotive Online

Forse omzet- en winststijging Tesla

Tesla • In het tweede kwartaal werden 466 duizend nieuwe Tesla’s verkocht.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Tesla (Foto: Tesla)

Tesla heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien stijgen naar bijna 25 miljard dollar. Dat is 47 procent meer dan een jaar eerder. Tesla had eerder al gemeld dat er in de afgelopen periode een recordaantal elektrische auto’s werden afgeleverd. In het eerste halfjaar kwam de winst uit op 5,3 miljard dollar.

De nettowinst bedroeg 2,7 miljard dollar, 20 procent meer dan een jaar eerder. Om de verkoop aan te jagen heeft het bedrijf de prijzen verlaagd en dat heeft effect gehad. In het tweede kwartaal werden 466 duizend nieuwe Tesla’s verkocht (+83%).

Naast het verlagen van de verkoopprijzen van de modellen introduceerde Tesla ook andere extraatjes, zoals drie maanden gratis snelladen in de Verenigde Staten voor auto’s die voor 30 juni zijn afgeleverd om kopers te verleiden. De bruto winstmarge daalde van 19,3 naar 18,2 procent als gevolg van de prijsverlagingen. Dat is nog altijd ruim het dubbele van het branchegemiddelde.

Het concern handhaafde zijn doelstelling voor een productie van circa 1,8 miljoen auto’s in heel 2023.

Wereld van De Jong | Auto-industrie staat op kantelpunt

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.