‘Skoda overweegt China te verlaten’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Skoda

De Tsjechische autofabrikant Skoda, onderdeel van Volkswagen, overweegt om zich helemaal terug te trekken uit China. Het bedrijf neemt hier volgend jaar een besluit over, zegt bestuursvoorzitter Klaus Zellmer tegen het Duitse blad Automobilwoche.

“De concurrentie is daar zeer hevig, dus we zullen samen met onze Chinese partner bekijken hoe we verder willen”, aldus Zellmer. Alle scenario’s moeten volgens hem worden bekeken. Een daarvan is dat Skoda wel auto’s blijft verkopen in China, maar ze daar niet meer maakt.

Volgens de Skoda-topman wil het bedrijf zich meer gaan richten op India, een van de grootste automarkten ter wereld. Moederconcern Volkswagen heeft nog niet gereageerd tegen persbureau Reuters.

Het concern Volkswagen verkocht in het afgelopen kwartaal juist meer auto’s, vooral dankzij een herstel van de belangrijke Chinese markt na strenge coronalockdowns in Shanghai. Topman Oliver Blume gaf aan blij te zijn met de vooruitgang in China. Door het vertrek van Skoda zou het concern al zijn effort kunnen richten op Volkswagen zelf.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Skoda overweegt China te verlaten’ | Automotive Online

‘Skoda overweegt China te verlaten’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Skoda

De Tsjechische autofabrikant Skoda, onderdeel van Volkswagen, overweegt om zich helemaal terug te trekken uit China. Het bedrijf neemt hier volgend jaar een besluit over, zegt bestuursvoorzitter Klaus Zellmer tegen het Duitse blad Automobilwoche.

“De concurrentie is daar zeer hevig, dus we zullen samen met onze Chinese partner bekijken hoe we verder willen”, aldus Zellmer. Alle scenario’s moeten volgens hem worden bekeken. Een daarvan is dat Skoda wel auto’s blijft verkopen in China, maar ze daar niet meer maakt.

Volgens de Skoda-topman wil het bedrijf zich meer gaan richten op India, een van de grootste automarkten ter wereld. Moederconcern Volkswagen heeft nog niet gereageerd tegen persbureau Reuters.

Het concern Volkswagen verkocht in het afgelopen kwartaal juist meer auto’s, vooral dankzij een herstel van de belangrijke Chinese markt na strenge coronalockdowns in Shanghai. Topman Oliver Blume gaf aan blij te zijn met de vooruitgang in China. Door het vertrek van Skoda zou het concern al zijn effort kunnen richten op Volkswagen zelf.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.