‘EV-startup Nikola wil 400 miljoen euro ophalen met extra aandelen uitgifte’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Nikola hoopt geld op te halen op de beurs. (Foto: Nikola)

Nieuwbakken autofabrikant Nikola heeft dinsdag aan Reuters laten weten dat het aandelen wil gaan verkopen om tot 400 miljoen euro op te halen. De fabrikant wil de productie gaan opvoeren te midden van stijgende kosten.

Het bedrijf, dat worstelt met hogere arbeids- en grondstofkosten als gevolg van decennialange inflatie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zei dat het niet verplicht is om aandelen te verkopen en de verkoop op elk moment kan stopzetten.

Volgens een Bloomberg News-rapport stemde oprichter en voormalig chief executive officer Trevor Milton tegen het voorstel van het bedrijf om nieuwe aandelen uit te geven tijdens de eerste jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van dit jaar. Oprichter Trevor Milton werd beschuldigd van het verstrekken van valse informatie over de Nikola-producten. Het bedrijf ging in 2018 naar de beurs. Het bedrijf is nu een kleine drie miljard euro waard, tegen 30 miljard op zijn hoogtepunt in juni 2020.

Eerder deze maand werd bekend dat voormalig Opel-topman Loscheller overstapt naar Nikola.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘EV-startup Nikola wil 400 miljoen euro ophalen met extra aandelen uitgifte’ | Automotive Online

‘EV-startup Nikola wil 400 miljoen euro ophalen met extra aandelen uitgifte’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Nikola hoopt geld op te halen op de beurs. (Foto: Nikola)

Nieuwbakken autofabrikant Nikola heeft dinsdag aan Reuters laten weten dat het aandelen wil gaan verkopen om tot 400 miljoen euro op te halen. De fabrikant wil de productie gaan opvoeren te midden van stijgende kosten.

Het bedrijf, dat worstelt met hogere arbeids- en grondstofkosten als gevolg van decennialange inflatie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zei dat het niet verplicht is om aandelen te verkopen en de verkoop op elk moment kan stopzetten.

Volgens een Bloomberg News-rapport stemde oprichter en voormalig chief executive officer Trevor Milton tegen het voorstel van het bedrijf om nieuwe aandelen uit te geven tijdens de eerste jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van dit jaar. Oprichter Trevor Milton werd beschuldigd van het verstrekken van valse informatie over de Nikola-producten. Het bedrijf ging in 2018 naar de beurs. Het bedrijf is nu een kleine drie miljard euro waard, tegen 30 miljard op zijn hoogtepunt in juni 2020.

Eerder deze maand werd bekend dat voormalig Opel-topman Loscheller overstapt naar Nikola.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.