Pon Dealer Groep en Muntstad samen verder als Pon Center

Dealergroep Pon • De dealerbedrijven hebben met Pon Holdings dezelfde eigenaar en de rayons van beide bedrijven grenzen aan elkaar.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Willem Trip en Eric Hoekstra. (Foto: Pon)

Pon Dealer Groep en Muntstad gaan samen verder als Pon Center. Dat melden de bedrijven. In totaal hebben de twee bedrijven negen vestigingen.

Dat Pon Dealer Groep en Muntstad elkaar gevonden hebben mag geen grote verrassing zijn. De dealerbedrijven hebben met Pon Holdings dezelfde eigenaar en de rayons van beide bedrijven grenzen aan elkaar. Daarbij komt dat het samenvoegen van Pon Dealer Groep en Muntstad leidt tot de gewenste dealergrootte met het oog op de toekomst.

“De integratie van Pon Dealer Groep en Muntstad past in de bredere ontwikkelingen binnen de automotive. Daarin vindt schaalvergroting van dealerbedrijven plaats om een gezonde basis voor de toekomst te waarborgen”, zegt Eric Hoekstra, directeur van Pon Dealer Groep.

Dealergroep Pon (waartoe ook A-point en Hoogenboom behoren) staat op plek vijf in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60, die vorige week is verschenen. Bestel de uitgave hier.

“Als Pon Center kunnen we meer investeren in het hart van onze onderneming. In automatisering, artificial intelligence en andere ontwikkelingen die onze organisatie verder brengen. En dat is precies wat we moeten blijven doen als we onze klanten ook in de toekomst optimaal willen bedienen. Zij moeten op een zo toegankelijk mogelijke manier bij ons kunnen aankloppen voor mobiliteit, zowel fysiek als digitaal”, licht Muntstad-directeur Willem Trip de stap toe.

Hoekstra en Trip gaan samen leiding geven aan het bedrijf.

Lees hier het afscheidsinterview van Willem Trip als automotive-baas bij Pon van eind 2022. Hierin maakte hij ook de overstap naar Muntstad bekend. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Pon Dealer Groep en Muntstad samen verder als Pon Center | Automotive Online

Pon Dealer Groep en Muntstad samen verder als Pon Center

Dealergroep Pon • De dealerbedrijven hebben met Pon Holdings dezelfde eigenaar en de rayons van beide bedrijven grenzen aan elkaar.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Willem Trip en Eric Hoekstra. (Foto: Pon)

Pon Dealer Groep en Muntstad gaan samen verder als Pon Center. Dat melden de bedrijven. In totaal hebben de twee bedrijven negen vestigingen.

Dat Pon Dealer Groep en Muntstad elkaar gevonden hebben mag geen grote verrassing zijn. De dealerbedrijven hebben met Pon Holdings dezelfde eigenaar en de rayons van beide bedrijven grenzen aan elkaar. Daarbij komt dat het samenvoegen van Pon Dealer Groep en Muntstad leidt tot de gewenste dealergrootte met het oog op de toekomst.

“De integratie van Pon Dealer Groep en Muntstad past in de bredere ontwikkelingen binnen de automotive. Daarin vindt schaalvergroting van dealerbedrijven plaats om een gezonde basis voor de toekomst te waarborgen”, zegt Eric Hoekstra, directeur van Pon Dealer Groep.

Dealergroep Pon (waartoe ook A-point en Hoogenboom behoren) staat op plek vijf in de nieuwe Automotive Dealerholding Top 60, die vorige week is verschenen. Bestel de uitgave hier.

“Als Pon Center kunnen we meer investeren in het hart van onze onderneming. In automatisering, artificial intelligence en andere ontwikkelingen die onze organisatie verder brengen. En dat is precies wat we moeten blijven doen als we onze klanten ook in de toekomst optimaal willen bedienen. Zij moeten op een zo toegankelijk mogelijke manier bij ons kunnen aankloppen voor mobiliteit, zowel fysiek als digitaal”, licht Muntstad-directeur Willem Trip de stap toe.

Hoekstra en Trip gaan samen leiding geven aan het bedrijf.

Lees hier het afscheidsinterview van Willem Trip als automotive-baas bij Pon van eind 2022. Hierin maakte hij ook de overstap naar Muntstad bekend. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.