Fiat 500 meest verkochte elektrische auto in Europa

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Fiat 500e. (Foto: Stellantis)

De Fiat 500 is in april de meest geregistreerde elektrische auto in Europa. De Peugeot 208 voert de algemene ranglijst aan terwijl de Ford Kuga de meest geregistreerde plugin-hybride is. Dat blijkt uit cijfers van Jato, dat de registratiecijfers uit 27 landen optelt. 

In april daalde het aantal registraties met ruim 20 procent, dat bleek eerder ook al uit gegevens van Acea. Jato meldt dat in de VS de registraties met 18 procent daalden, terwijl in China de daling bijna 50 procent betrof als gevolg van nieuwe lockdowns. 

In Europa werden de registraties in het eerste kwartaal nog op peil gehouden door stijgende EV en PHEV-verkopen. In april daalde deze registraties (opgeteld) met 1,4 procent ten opzichte van april vorig jaar. Daarmee zijn stekkerauto’s goed voor een marktaandeel van 19 procent. Benzine doet 59 procent en diesel 19 procent. 

Geen Tesla

De tien meest geregistreerde EV-modellen zijn in totaal van negen verschillende merken, alleen Kia staat er twee keer in. Tesla staat niet in de top tien, volgens Jato mede omdat het merk in de eerste maand van ieder kwartaal standaard weinig registreert. Lees de hele analyse van Jato in de Automotive Kennisbank.

Ook bij de fabrikanten gaat in april Stellantis aan kop bij de (PH)EV-registraties. Over het hele jaar is het Volkswagen dat aan de leiding gaat. BMW en Mercedes doen het relatief veel beter bij de (PH)EV-registraties dan in de totale markt. Volgens Jato scoren deze merken vooral goed met hun plugins. 

market share by oem

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Fiat 500 meest verkochte elektrische auto in Europa | Automotive Online

Fiat 500 meest verkochte elektrische auto in Europa

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Fiat 500e. (Foto: Stellantis)

De Fiat 500 is in april de meest geregistreerde elektrische auto in Europa. De Peugeot 208 voert de algemene ranglijst aan terwijl de Ford Kuga de meest geregistreerde plugin-hybride is. Dat blijkt uit cijfers van Jato, dat de registratiecijfers uit 27 landen optelt. 

In april daalde het aantal registraties met ruim 20 procent, dat bleek eerder ook al uit gegevens van Acea. Jato meldt dat in de VS de registraties met 18 procent daalden, terwijl in China de daling bijna 50 procent betrof als gevolg van nieuwe lockdowns. 

In Europa werden de registraties in het eerste kwartaal nog op peil gehouden door stijgende EV en PHEV-verkopen. In april daalde deze registraties (opgeteld) met 1,4 procent ten opzichte van april vorig jaar. Daarmee zijn stekkerauto’s goed voor een marktaandeel van 19 procent. Benzine doet 59 procent en diesel 19 procent. 

Geen Tesla

De tien meest geregistreerde EV-modellen zijn in totaal van negen verschillende merken, alleen Kia staat er twee keer in. Tesla staat niet in de top tien, volgens Jato mede omdat het merk in de eerste maand van ieder kwartaal standaard weinig registreert. Lees de hele analyse van Jato in de Automotive Kennisbank.

Ook bij de fabrikanten gaat in april Stellantis aan kop bij de (PH)EV-registraties. Over het hele jaar is het Volkswagen dat aan de leiding gaat. BMW en Mercedes doen het relatief veel beter bij de (PH)EV-registraties dan in de totale markt. Volgens Jato scoren deze merken vooral goed met hun plugins. 

market share by oem

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.