‘Volkswagen noemt beschuldigingen patentschending ongegrond’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Autofabrikanten schaffen ict-licenties aan voor hun connected cars (foto: Shutterstock).

De Volkswagen Groep meldt aan persbureau Reuters dat de beschuldiging van Acer dat er patenten zijn geschonden, ongegrond is. Dat meldt Reuters vandaag. Hiermee reageert VW op een door Acer aangespannen rechtszaak voor inbreuk op zijn mobiele netwerkpatenten.

De rechtszaak is aangespannen in de Amerikaanse staat Virginia. Acer stelt dat de autofabrikant alleen heeft betaald voor licenties om de 2- en 3G-patenten te mogen gebruiken, maar VW zou ook telefoonchips hebben geïnstalleerd met 4G technologie. “We gaan uitzoeken op welke manier we de rechtsgang zullen maken, maar op het eerste gezicht lijken de beschuldigingen ongegrond”, aldus een woordvoerder van Volkswagen tegenover Reuters.

Autofabrikanten sluiten overeenkomsten met mobiele technologieleveranciers om gebruik te kunnen maken van diens patenten. Hierdoor kunnen ze de technologie gebruiken in auto’s, vooral voor connectiviteitstoepassingen. Hierbij ontstaat dikwijls discussie over het gebruik van de licentie, zoals eerder ook bij Daimler en Nokia.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.