Volkswagen FS verhoogt winstverwachting naar 4 miljard euro

Jeroen Vos Jeroen Vos
Volkswagen Financial Services (VWFS) noteert over het eerste half jaar van 2021 een bedrijfsresultaat van 2,34 miljard euro. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen Financial Services profiteert van de grote vraag naar occasions en verwacht mede daardoor dit jaar een operationele winst van 4 miljard euro. Dit komt onder meer door het chiptekort dat er voor zorgt dat de productie van nieuwe auto’s belemmerd wordt. Dat meldt VWFS in zijn halfjaarcijfers. Eerder dacht VWPS pas in 2025 de grens van vier miljard euro te doorbreken.

Het bedrijfsresultaat van VWFS steeg over het eerste half jaar met 102,5 procent naar 2,34 miljard euro. Precorona bedroeg het bedrijfsresultaat over dezelfde periode in 2019 1,28 miljard euro. Hiermee boekt de onderneming zijn beste halfjaar ooit. Dat komt volgens Frank Fiedler, cfo van Volkswagen Financial Services AG, door twee belangrijke ontwikkelingen in de markt. “De winststijging vloeit met name voort uit de grote vraag naar gebruikte auto’s en de lagere risicokosten voor krediet- en restwaarderisico’s”, aldus Fiedler.

De contractportefeuille van VWFS steeg over het eerste half jaar met 4,4 procent naar circa 22,3 miljoen auto’s. Het aantal nieuwe contracten groeide met 22,9 procent. 

VWFS is samen met Pon eigenaar van VWPFS, dat de tweede grootste leasemaatschappij van Nederland is. Volkswagen en Pon stapten recentelijk in Europcar.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Volkswagen FS verhoogt winstverwachting naar 4 miljard euro | Automotive Online

Volkswagen FS verhoogt winstverwachting naar 4 miljard euro

Jeroen Vos Jeroen Vos
Volkswagen Financial Services (VWFS) noteert over het eerste half jaar van 2021 een bedrijfsresultaat van 2,34 miljard euro. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen Financial Services profiteert van de grote vraag naar occasions en verwacht mede daardoor dit jaar een operationele winst van 4 miljard euro. Dit komt onder meer door het chiptekort dat er voor zorgt dat de productie van nieuwe auto’s belemmerd wordt. Dat meldt VWFS in zijn halfjaarcijfers. Eerder dacht VWPS pas in 2025 de grens van vier miljard euro te doorbreken.

Het bedrijfsresultaat van VWFS steeg over het eerste half jaar met 102,5 procent naar 2,34 miljard euro. Precorona bedroeg het bedrijfsresultaat over dezelfde periode in 2019 1,28 miljard euro. Hiermee boekt de onderneming zijn beste halfjaar ooit. Dat komt volgens Frank Fiedler, cfo van Volkswagen Financial Services AG, door twee belangrijke ontwikkelingen in de markt. “De winststijging vloeit met name voort uit de grote vraag naar gebruikte auto’s en de lagere risicokosten voor krediet- en restwaarderisico’s”, aldus Fiedler.

De contractportefeuille van VWFS steeg over het eerste half jaar met 4,4 procent naar circa 22,3 miljoen auto’s. Het aantal nieuwe contracten groeide met 22,9 procent. 

VWFS is samen met Pon eigenaar van VWPFS, dat de tweede grootste leasemaatschappij van Nederland is. Volkswagen en Pon stapten recentelijk in Europcar.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.