Auto1: Europese occasionprijzen 9 procent lager dan vorig jaar

Occasions • De afgelopen twee maanden was er weer een zeer kleine stijging te zien.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(foto: Promedia).

De Europese handelsprijzen van personenauto’s zijn in juni met 0,2 procent gestegen ten opzichte van mei. Dit meldt remarketingplatform Auto1 Group, op basis van de gerealiseerde handelsprijzen. De Price Index van Auto1 steeg van 137,9 in mei naar 138,2 in juni. Ondanks deze lichte stijging afgelopen maand, daalden de verkoopprijzen van tweedehands auto’s in de eerste vier maanden van dit jaar met 2,7 procent.

Op jaarbasis is de daling veel groter, namelijk 9 procent. De index daalde van 152,2 in juni 2023 naar 138,2 afgelopen maand. “De prijzen voor occasions liggen nog steeds 16,6 procent hoger dan vóór de pandemie, gemeten in juni 2019, toen de index op 118,7 stond”, meldt Auto 1.

Bron: Auto1 Group

AMV meldt dat het gat tussen aanbod en vraagprijs iets daalt. De gemiddelde aanbodprijs komt uit op 23.695 euro en de vraagprijs op 18.003 euro

Ook merkt AMV op dat de hybride benzine weer meer in trek is en de zoekprijs van de stationwagen is toegenomen met 11 procent.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.