‘Veertien Volkswagen-bestuurders aangeklaagd in dieselschandaal’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het Duitse OM heeft meerdere bestuurders van de Volkswagen Groep aangeklaagd vanwege het dieselschandaal. (Foto: Shutterstock)

Veertien bestuurders van de Volkswagen Groep en een bestuurder van een toeleverancier worden door het Duitse Openbaar Ministerie aangeklaagd vanwege hun rol in het dieselschandaal. Het OM beschuldigd hen van fraude, belastingontduiking, het uitgeven van valse certificaten van dieselmotoren en misleidende reclame. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.

Sinds de sjoemelaffaire in 2015 aan het licht kwam zijn verschillende topmannen aangeklaagd van het concern. Zo moet voormalig Volkswagen Groep-ceo Martin Winterkorn voor de rechter verschijnen vanwege de verdenking van betrokkenheid bij markmanipulatie in de sjoemelaffaire. Oud-Audi topman Rupert Stadler zat zelfs een tijd in arrest vanwege de zaak. De fabrikant eist nu een schadevergoeding van beide oud-topmannen vanwege het dieselschandaal. Tegen beide mannen loopt ook een justitieel onderzoek, zowel in Duitsland als de Verenigde Staten. Volkswagen vermeldt niet hoeveel het eist van zijn voormalige topmannen.

Tot nog toe heeft Volkswagen meer dan 32 miljard euro aan kosten gemaakt als gevolg van het schandaal, doordat het boetes en schikkingen betaald heeft

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Veertien Volkswagen-bestuurders aangeklaagd in dieselschandaal’ | Automotive Online

‘Veertien Volkswagen-bestuurders aangeklaagd in dieselschandaal’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het Duitse OM heeft meerdere bestuurders van de Volkswagen Groep aangeklaagd vanwege het dieselschandaal. (Foto: Shutterstock)

Veertien bestuurders van de Volkswagen Groep en een bestuurder van een toeleverancier worden door het Duitse Openbaar Ministerie aangeklaagd vanwege hun rol in het dieselschandaal. Het OM beschuldigd hen van fraude, belastingontduiking, het uitgeven van valse certificaten van dieselmotoren en misleidende reclame. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.

Sinds de sjoemelaffaire in 2015 aan het licht kwam zijn verschillende topmannen aangeklaagd van het concern. Zo moet voormalig Volkswagen Groep-ceo Martin Winterkorn voor de rechter verschijnen vanwege de verdenking van betrokkenheid bij markmanipulatie in de sjoemelaffaire. Oud-Audi topman Rupert Stadler zat zelfs een tijd in arrest vanwege de zaak. De fabrikant eist nu een schadevergoeding van beide oud-topmannen vanwege het dieselschandaal. Tegen beide mannen loopt ook een justitieel onderzoek, zowel in Duitsland als de Verenigde Staten. Volkswagen vermeldt niet hoeveel het eist van zijn voormalige topmannen.

Tot nog toe heeft Volkswagen meer dan 32 miljard euro aan kosten gemaakt als gevolg van het schandaal, doordat het boetes en schikkingen betaald heeft

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.