Bosch koopt Daimler uit in gezamenlijke elektromotorenfabriek

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De productielijn van EM-Motive (foto: Bosch)

De joint venture EM-Motive werd in 2011 door Daimler en Bosch opgericht om de productie van elektrische motoren in kleine aantallen voor beide partners economisch aantrekkelijk te maken. Nu wordt Bosch enig eigenaar. Het bedrijf heeft tot nu toe ongeveer 450 duizend motoren voor elektrische auto’s geproduceerd, meldt Bosch op de website. EM-Motive, met productielocaties is Stuttgart en Hildesheim, biedt werk aan 340 mensen.

“De elektrische motoren van EM-Motive zijn al te vinden in voertuigen van Daimler, Porsche, Fiat, Volvo, Peugeot en Street Scooter”, vertelt Mathias Pillin van Bosch. Bosch ontbindt nu de joint venture om meer klanten te winnen. De mogelijkheid tot ontbinding was in 2011 al in de oprichtingsakte opgenomen. De aankoopprijs is niet bekend gemaakt.

De motoren voor de elektrische auto’s van Daimler komen tot nu toe van EM-Motive. Maar Daimler wil dit jaar zijn elektrische automerk EQ lanceren. Daarbij is het plan om te zijner tijd zelf elektromotoren en assen te gaan produceren, meldt Automobilwoche. Tot die tijd koopt het concern ze extern in, mogelijk ook van andere bedrijven dan EM-Motive.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.