Saoedisch staatsfonds steekt 1 miljard in Tesla-concurrent

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Lucid Air zou met Arabische steun in 2020 op de markt moeten komen (Foto: Lucid Motors)

Het bericht dat er besprekingen waren circuleerde al langer: PIF, het Staatsinvesteringsfonds van Saoedi-Arabië, steekt meer dan één miljard dollar in de Amerikaanse automaker Lucid Motors. Dit helpt Lucid Motors om het prototype van de Lucid Air, dat vorig jaar werd gepresenteerd, in productie te nemen, zo maakte het PIF bekend. Vorige maand was er nog sprake van dat het Saudische fonds miljarden in Tesla zou steken om het bedrijf van de beurs te halen. Dat ging toen niet door. Nu steekt het fonds 1 miljard in de potentiële Tesla-concurrent Lucid Motors – gevestigd in Silicon Valley, vlakbij het Californische Tesla. De Lucid Air is een elektrische auto die gemaakt zal worden in Arizona.

Lucid Motors is in 2007 opgericht door Sam Weng en Bernard Tse, een voormalig bestuurslid van Tesla. Tot nu toe haalde het een groot deel van zijn financiering uit China, meldt financieel persbureau Bloomberg.

Met de investering van PIF moet de Lucid Air in 2020 op de markt worden gebracht. Met investeringen in technologiebedrijven moet het Saoedische staatsfonds helpen om het land minder afhankelijk te maken van inkomsten uit olie.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Saoedisch staatsfonds steekt 1 miljard in Tesla-concurrent | Automotive Online

Saoedisch staatsfonds steekt 1 miljard in Tesla-concurrent

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Lucid Air zou met Arabische steun in 2020 op de markt moeten komen (Foto: Lucid Motors)

Het bericht dat er besprekingen waren circuleerde al langer: PIF, het Staatsinvesteringsfonds van Saoedi-Arabië, steekt meer dan één miljard dollar in de Amerikaanse automaker Lucid Motors. Dit helpt Lucid Motors om het prototype van de Lucid Air, dat vorig jaar werd gepresenteerd, in productie te nemen, zo maakte het PIF bekend. Vorige maand was er nog sprake van dat het Saudische fonds miljarden in Tesla zou steken om het bedrijf van de beurs te halen. Dat ging toen niet door. Nu steekt het fonds 1 miljard in de potentiële Tesla-concurrent Lucid Motors – gevestigd in Silicon Valley, vlakbij het Californische Tesla. De Lucid Air is een elektrische auto die gemaakt zal worden in Arizona.

Lucid Motors is in 2007 opgericht door Sam Weng en Bernard Tse, een voormalig bestuurslid van Tesla. Tot nu toe haalde het een groot deel van zijn financiering uit China, meldt financieel persbureau Bloomberg.

Met de investering van PIF moet de Lucid Air in 2020 op de markt worden gebracht. Met investeringen in technologiebedrijven moet het Saoedische staatsfonds helpen om het land minder afhankelijk te maken van inkomsten uit olie.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.