Brand bij Automarkt Lotfi in Vijfhuizen

Brand • Op het industrieterrein bij Vijfhuizen zijn meerdere autobedrijven gevestigd.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Op een industrieterrein in het Noord-Hollandse dorp Vijfhuizen woedt maandagmiddag een grote brand bij Automarkt Lotfi. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland tegenover Automotive. Over de oorzaak is nog niets bekend.

“De zware dikke rook is ervan af. Het neigt er naar dat de brand onder controle is”, meldt de woordvoerder van Kennemerland.

Het getroffen industrieterrein De Liede ligt enkele kilometers buiten de dorpskern van Vijfhuizen, in de gemeente Haarlemmermeer. Op het terrein zijn tientallen bedrijven gevestigd, waaronder veel autosloperijen. Aan de Achterasweg is onder andere Autobedrijf Karaman, Autosloperij Kismet, Autoparaat, Automarkt Lofti, Autocommerce en Autosloperij Happy End gevestigd. Eind 2021 was er ook al brand op het terrein in Vijfhuizen.

Rookoverlast

De brand leidt tot rookoverlast op de naastgelegen snelweg A9. De woordvoerder van de veiligheidsregio roept weggebruikers daar op om de ramen van hun voertuig te sluiten en hun ogen op de weg te houden. Ook kunnen verkeersdeelnemers hun ventilatiesystemen het beste even uitzetten als ze in de buurt van de brand rijden, raadt hij aan.

Ook omwonenden kunnen rookoverlast ervaren, meldt Veiligheidsregio Kennemerland. Zij krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Er is een NL-Alert verstuurd met die boodschap.

Schiphol houdt de brand ook strak in de gaten, laat een woordvoerder weten. “De Polderbaan ligt er dichtbij, maar op dit moment gaat het goed. Als de windrichting verandert, kan dat weer anders zijn.”

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Brand bij Automarkt Lotfi in Vijfhuizen | Automotive Online

Brand bij Automarkt Lotfi in Vijfhuizen

Brand • Op het industrieterrein bij Vijfhuizen zijn meerdere autobedrijven gevestigd.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Op een industrieterrein in het Noord-Hollandse dorp Vijfhuizen woedt maandagmiddag een grote brand bij Automarkt Lotfi. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland tegenover Automotive. Over de oorzaak is nog niets bekend.

“De zware dikke rook is ervan af. Het neigt er naar dat de brand onder controle is”, meldt de woordvoerder van Kennemerland.

Het getroffen industrieterrein De Liede ligt enkele kilometers buiten de dorpskern van Vijfhuizen, in de gemeente Haarlemmermeer. Op het terrein zijn tientallen bedrijven gevestigd, waaronder veel autosloperijen. Aan de Achterasweg is onder andere Autobedrijf Karaman, Autosloperij Kismet, Autoparaat, Automarkt Lofti, Autocommerce en Autosloperij Happy End gevestigd. Eind 2021 was er ook al brand op het terrein in Vijfhuizen.

Rookoverlast

De brand leidt tot rookoverlast op de naastgelegen snelweg A9. De woordvoerder van de veiligheidsregio roept weggebruikers daar op om de ramen van hun voertuig te sluiten en hun ogen op de weg te houden. Ook kunnen verkeersdeelnemers hun ventilatiesystemen het beste even uitzetten als ze in de buurt van de brand rijden, raadt hij aan.

Ook omwonenden kunnen rookoverlast ervaren, meldt Veiligheidsregio Kennemerland. Zij krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Er is een NL-Alert verstuurd met die boodschap.

Schiphol houdt de brand ook strak in de gaten, laat een woordvoerder weten. “De Polderbaan ligt er dichtbij, maar op dit moment gaat het goed. Als de windrichting verandert, kan dat weer anders zijn.”

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.