Samsung mag zelfrijdende auto’s testen op de weg

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt de Korea Herald.

De tests op de openbare weg moeten Samsung in staat stellen om hightech-sensoren te ontwikkelen en computeronderdelen die met behulp van kunstmatige intelligentie een auto kunnen besturen. Dat Samsung aan deze ontwikkelingen werkt, wil niet zeggen dat het bedrijf ook auto’s gaat verkopen, blijkt uit een achtergrondartikel van The Guardian over de ontwikkelingen bij Samsung. De proefnemingen worden dan ook genomen met Samsung-apparatuur in een Hyundai. Later hoopt Samsung haar systemen aan meerdere autobouwers te kunnen verkopen.

De nu aangekondigde tests zijn een gevolg van de overname van het Amerikaanse Harman in november vorig jaar. Daarmee was Samsung niet alleen in één klap een belangrijke speler op het gebied van automotive-elektrotechniek, maar kreeg het bedrijf ook de beschikking over de ver ontwikkelde connected-car systemen van Harman. 

Samsung treedt in de voetsporen van Apple, dat vorig jaar bekendmaakte de plannen voor een eigen auto te staken en zich nu enkel nog te richten op de ontwikkeling van connected-car systemen aan bestaande autofabrikanten. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Samsung mag zelfrijdende auto’s testen op de weg | Automotive Online

Samsung mag zelfrijdende auto’s testen op de weg

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt de Korea Herald.

De tests op de openbare weg moeten Samsung in staat stellen om hightech-sensoren te ontwikkelen en computeronderdelen die met behulp van kunstmatige intelligentie een auto kunnen besturen. Dat Samsung aan deze ontwikkelingen werkt, wil niet zeggen dat het bedrijf ook auto’s gaat verkopen, blijkt uit een achtergrondartikel van The Guardian over de ontwikkelingen bij Samsung. De proefnemingen worden dan ook genomen met Samsung-apparatuur in een Hyundai. Later hoopt Samsung haar systemen aan meerdere autobouwers te kunnen verkopen.

De nu aangekondigde tests zijn een gevolg van de overname van het Amerikaanse Harman in november vorig jaar. Daarmee was Samsung niet alleen in één klap een belangrijke speler op het gebied van automotive-elektrotechniek, maar kreeg het bedrijf ook de beschikking over de ver ontwikkelde connected-car systemen van Harman. 

Samsung treedt in de voetsporen van Apple, dat vorig jaar bekendmaakte de plannen voor een eigen auto te staken en zich nu enkel nog te richten op de ontwikkeling van connected-car systemen aan bestaande autofabrikanten. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.