Nieuwe Post | Christel Reynaerts

Redactie Redactie

Heeft u zin om naar Nederland te verhuizen?

“Eigenlijk ben ik pas sinds ruim twee jaar weer terug in mijn moederland België. Daarvoor woonde ik tien jaar in München en werkte ik op het hoofdkantoor van BMW. München is een fijne stad met veel flair en wordt niet voor niets de Noordelijkste stad van ­Italië genoemd. Ik vind het leuk om nu in Nederland te werken en te gaan wonen. Ik vind Nederland aantrekkelijk, mede omdat jullie één van de koplopers zijn in digitalisering en innovaties hier makkelijk worden omarmd. Een nieuwe woonomgeving is spannend, want je moet je leven weer opnieuw opbouwen. Verhuizen van het ene naar het andere land is een enorme verrijking en verruimt je eigen horizon. Daardoor raak je niet vastgeroest en blijf je flexibel.”

Wat doet u graag naast uw werk?

“Ik begin elke dag met yogaoefeningen. Daardoor begint mijn dag aangenaam en zonder hectiek. Yoga is erg belangrijk voor me, omdat het rust geeft in je hoofd en zorgt dat je met beide benen op de grond blijft staan. Yoga zorgt er niet alleen voor dat het lichaam sterk en lenig blijft, maar ook dat je evenwichtiger in het leven staat. Zeker omdat de wereld om ons heen zo snel verandert, is het belangrijk vrede met jezelf en je omgeving te hebben. Dat klinkt misschien zweverig, maar ik vind het belangrijk om goed te kunnen relativeren, zowel in mijn privéleven als zakelijk. Op collega’s maak ik vaak de indruk dat ik altijd kalm ben, al ben ik dat van binnen heus niet altijd. Maar ik ben er wel van overtuigd dat je de beste beslissingen kunt nemen als je de dingen rustig en met gepaste afstand bekijkt.”

Welke motto’s uit uw privéleven komen goed van pas in het werk?

“Ik vind het essentieel om open te staan voor anderen. Iedereen in het bedrijf kan het verschil maken. Dat heeft niets met functie, leeftijd of positie te maken. Daar ben ik van overtuigd en die ruimte probeer ik de mensen om mij heen ook te geven. Je kunt bijvoorbeeld wel klagen over bepaalde dingen, maar het is beter je af te vragen wat je er zelf aan kunt doen om het te veranderen.”

Heeft u een bepaalde stijl van leidinggeven?

“Logica brengt je van A naar B, met verbeeldingskracht kom je overal. Dat is een bekende uitspraak van Einstein waar ik me helemaal in kan vinden. Bovendien heeft het zowel betrekking op mijn werk in de mobiliteitsbranche, als op mijn persoonlijk leven. Ik vind dat je als ­leidinggevende een belangrijke voorbeeldfunctie hebt. Dat betekent dat je je ook kwetsbaar durft op te stellen en openstaat voor andere mensen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Nieuwe Post | Christel Reynaerts | Automotive Online

Nieuwe Post | Christel Reynaerts

Redactie Redactie

Heeft u zin om naar Nederland te verhuizen?

“Eigenlijk ben ik pas sinds ruim twee jaar weer terug in mijn moederland België. Daarvoor woonde ik tien jaar in München en werkte ik op het hoofdkantoor van BMW. München is een fijne stad met veel flair en wordt niet voor niets de Noordelijkste stad van ­Italië genoemd. Ik vind het leuk om nu in Nederland te werken en te gaan wonen. Ik vind Nederland aantrekkelijk, mede omdat jullie één van de koplopers zijn in digitalisering en innovaties hier makkelijk worden omarmd. Een nieuwe woonomgeving is spannend, want je moet je leven weer opnieuw opbouwen. Verhuizen van het ene naar het andere land is een enorme verrijking en verruimt je eigen horizon. Daardoor raak je niet vastgeroest en blijf je flexibel.”

Wat doet u graag naast uw werk?

“Ik begin elke dag met yogaoefeningen. Daardoor begint mijn dag aangenaam en zonder hectiek. Yoga is erg belangrijk voor me, omdat het rust geeft in je hoofd en zorgt dat je met beide benen op de grond blijft staan. Yoga zorgt er niet alleen voor dat het lichaam sterk en lenig blijft, maar ook dat je evenwichtiger in het leven staat. Zeker omdat de wereld om ons heen zo snel verandert, is het belangrijk vrede met jezelf en je omgeving te hebben. Dat klinkt misschien zweverig, maar ik vind het belangrijk om goed te kunnen relativeren, zowel in mijn privéleven als zakelijk. Op collega’s maak ik vaak de indruk dat ik altijd kalm ben, al ben ik dat van binnen heus niet altijd. Maar ik ben er wel van overtuigd dat je de beste beslissingen kunt nemen als je de dingen rustig en met gepaste afstand bekijkt.”

Welke motto’s uit uw privéleven komen goed van pas in het werk?

“Ik vind het essentieel om open te staan voor anderen. Iedereen in het bedrijf kan het verschil maken. Dat heeft niets met functie, leeftijd of positie te maken. Daar ben ik van overtuigd en die ruimte probeer ik de mensen om mij heen ook te geven. Je kunt bijvoorbeeld wel klagen over bepaalde dingen, maar het is beter je af te vragen wat je er zelf aan kunt doen om het te veranderen.”

Heeft u een bepaalde stijl van leidinggeven?

“Logica brengt je van A naar B, met verbeeldingskracht kom je overal. Dat is een bekende uitspraak van Einstein waar ik me helemaal in kan vinden. Bovendien heeft het zowel betrekking op mijn werk in de mobiliteitsbranche, als op mijn persoonlijk leven. Ik vind dat je als ­leidinggevende een belangrijke voorbeeldfunctie hebt. Dat betekent dat je je ook kwetsbaar durft op te stellen en openstaat voor andere mensen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.