Ambitie RAI Vereniging-voorzitter Van Bruggen: ‘Leden staan centraal’

RAI Vereniging •
Frits van Bruggen (63) is de nieuwe voorzitter van RAI Vereniging. Hij begon zijn carrière in de financiële sector en zat elf jaar lang in de directie van de ANWB, waarvan zeven jaar als directeur. Hij heeft drie kinderen, evenzoveel kleinkinderen, een opmerkelijke voorliefde voor rock’n’roll en een duidelijke boodschap voor de RAI-leden.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:

Wat is uw eerste doel bij RAI Vereniging?

“Eerst gaat de focus op het kennismaken met de leden en de medewerkers. We hebben negen secties en ik wil weten wat er bij de leden speelt. Waar zitten ze mee? Zijn ze gezond? Welke vragen stellen ze? Maar ook: wat is hun verwachtingspatroon? Hoe zien zij hun relatie met RAI Vereniging?”

Als u een ding tegen de leden wilt zeggen, wat zou dat zijn?

“Laat je zien. Pak naast de verantwoordelijkheid voor je bedrijf, ook de verantwoordelijkheid voor de sector. Kom naar de bijeenkomsten van je sectie en zoek de verbinding. Overigens zeg ik uiteraard niet dat dat dat nu niet gebeurt. Wie komt, wil ik zeker aanmoedigen dit te blijven doen.”

Hoe kijkt u naar het thema duurzaamheid?

“Wie in Nederland vindt niet dat lucht schoon moet zijn? Maar daarmee is het nog niet geregeld. Leiderschap vanuit de sector is daarin heel erg belangrijk. Betaalbaarheid van mobiliteit is ook belangrijk. Mobiliteit is echt iets van ons allemaal. Dat hoort bij een welvarend land.”

Hoe kijkt u naar de rol van RAI Vereniging daarin?

“Ik ben een zeer optimistisch mens. Als je kijkt naar de afgelopen dertig jaar, is er niet veel veranderd in hoe mobiliteit is ingericht. Maar als je honderd jaar kijkt, zie je heel veel verschil. En ik verwacht dat er komende dertig jaar nog veel meer gaat veranderen. Nieuwe technologieën, vergroening van steden en slimmer informatie aan elkaar koppelen zal voor enorme veranderingen zorgen. Ik kan ongelijk hebben maar ik denk dat RAI Vereniging een enorme rol spelen voor de private sector.”

Zijn er nog meer thema’s die u wilt aanstippen?

“Misschien nog belangrijker dan duurzaamheid is veiligheid. Dat elk mens veilig de straat op kan. Maar ook veiligheid van goederenvervoer. Hoe gaan we de steden in? Hoe zorgen we ervoor dat een fiets een vrachtwagen zo min mogelijk tegenkomt? Daar hebben we ook veel aan gedaan bij ANWB. Daarbij maak ik me zorgen om de bereikbaarheid – van ov tot fietsverbindingen. Alles moet naar een hogere schaal en intelligenter. Dat is zo belangrijk voor de hele economie.”

Als directeur van ANWB zat u ook in de mobiliteit. Hoe ziet u het verschil?

“Bij de ANWB zet je de consument centraal. Nu de bedrijven. De enige manier dat je dit kunt doen is door samen te werken met een ANWB, Bovag, noem maar op. Ik was een van de oprichters van de Mobiliteitsalliantie, vooral voor de verbinding naar de overheden. Dat is typisch Nederlands, die solidaire gedachte zit diep in ons bloed. En het is de enige manier om het te doen.”

Wat was uw eerste baan in de automotive?

“Dit was bij de ANWB, waar ik van 2010 tot en met 2021 heb gewerkt. De laatste zeven jaar als hoofd-directeur. Voor die tijd werkte ik in de financiële sector.

Wat is uw ultieme auto?

“Nou, ik ben een verwoed rock’n’roll-fan. Elvis Presley bijvoorbeeld. Wat ik nog steeds echt eens wil kopen is zo’n Cadillac uit de jaren vijftig. Waarom het er nog niet van gekomen is, geen idee eigenlijk. Waarschijnlijk niet genoeg tijd voor genomen en da’s maar beter ook voor het milieu.”

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Ambitie RAI Vereniging-voorzitter Van Bruggen: ‘Leden staan centraal’ | Automotive Online

Ambitie RAI Vereniging-voorzitter Van Bruggen: ‘Leden staan centraal’

RAI Vereniging •
Frits van Bruggen (63) is de nieuwe voorzitter van RAI Vereniging. Hij begon zijn carrière in de financiële sector en zat elf jaar lang in de directie van de ANWB, waarvan zeven jaar als directeur. Hij heeft drie kinderen, evenzoveel kleinkinderen, een opmerkelijke voorliefde voor rock’n’roll en een duidelijke boodschap voor de RAI-leden.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:

Wat is uw eerste doel bij RAI Vereniging?

“Eerst gaat de focus op het kennismaken met de leden en de medewerkers. We hebben negen secties en ik wil weten wat er bij de leden speelt. Waar zitten ze mee? Zijn ze gezond? Welke vragen stellen ze? Maar ook: wat is hun verwachtingspatroon? Hoe zien zij hun relatie met RAI Vereniging?”

Als u een ding tegen de leden wilt zeggen, wat zou dat zijn?

“Laat je zien. Pak naast de verantwoordelijkheid voor je bedrijf, ook de verantwoordelijkheid voor de sector. Kom naar de bijeenkomsten van je sectie en zoek de verbinding. Overigens zeg ik uiteraard niet dat dat dat nu niet gebeurt. Wie komt, wil ik zeker aanmoedigen dit te blijven doen.”

Hoe kijkt u naar het thema duurzaamheid?

“Wie in Nederland vindt niet dat lucht schoon moet zijn? Maar daarmee is het nog niet geregeld. Leiderschap vanuit de sector is daarin heel erg belangrijk. Betaalbaarheid van mobiliteit is ook belangrijk. Mobiliteit is echt iets van ons allemaal. Dat hoort bij een welvarend land.”

Hoe kijkt u naar de rol van RAI Vereniging daarin?

“Ik ben een zeer optimistisch mens. Als je kijkt naar de afgelopen dertig jaar, is er niet veel veranderd in hoe mobiliteit is ingericht. Maar als je honderd jaar kijkt, zie je heel veel verschil. En ik verwacht dat er komende dertig jaar nog veel meer gaat veranderen. Nieuwe technologieën, vergroening van steden en slimmer informatie aan elkaar koppelen zal voor enorme veranderingen zorgen. Ik kan ongelijk hebben maar ik denk dat RAI Vereniging een enorme rol spelen voor de private sector.”

Zijn er nog meer thema’s die u wilt aanstippen?

“Misschien nog belangrijker dan duurzaamheid is veiligheid. Dat elk mens veilig de straat op kan. Maar ook veiligheid van goederenvervoer. Hoe gaan we de steden in? Hoe zorgen we ervoor dat een fiets een vrachtwagen zo min mogelijk tegenkomt? Daar hebben we ook veel aan gedaan bij ANWB. Daarbij maak ik me zorgen om de bereikbaarheid – van ov tot fietsverbindingen. Alles moet naar een hogere schaal en intelligenter. Dat is zo belangrijk voor de hele economie.”

Als directeur van ANWB zat u ook in de mobiliteit. Hoe ziet u het verschil?

“Bij de ANWB zet je de consument centraal. Nu de bedrijven. De enige manier dat je dit kunt doen is door samen te werken met een ANWB, Bovag, noem maar op. Ik was een van de oprichters van de Mobiliteitsalliantie, vooral voor de verbinding naar de overheden. Dat is typisch Nederlands, die solidaire gedachte zit diep in ons bloed. En het is de enige manier om het te doen.”

Wat was uw eerste baan in de automotive?

“Dit was bij de ANWB, waar ik van 2010 tot en met 2021 heb gewerkt. De laatste zeven jaar als hoofd-directeur. Voor die tijd werkte ik in de financiële sector.

Wat is uw ultieme auto?

“Nou, ik ben een verwoed rock’n’roll-fan. Elvis Presley bijvoorbeeld. Wat ik nog steeds echt eens wil kopen is zo’n Cadillac uit de jaren vijftig. Waarom het er nog niet van gekomen is, geen idee eigenlijk. Waarschijnlijk niet genoeg tijd voor genomen en da’s maar beter ook voor het milieu.”

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.