Apollo Vredestein getroffen door cyberaanval

Jeroen Vos Jeroen Vos
Bandenfabrikant is getroffen door een cyberaanval, waardoor de systemen van het bedrijf plat gelegd moesten worden. (Foto: Apollo Vredestein)

Apollo Vredestein is afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een hack, waardoor de bandenfabrikant de systemen heeft platgelegd. Hoewel het ergste inmiddels achter de rug is, duurt het volgens woordvoerder Tamara Oostveen nog even voor de bandenfabrikant volledig operationeel is. “Dit is een wereldwijd IT-veiligheidsincident. Het duurt nog even voor dit achter de rug is, maar we hebben het onder controle”, zegt Oostveen.

Bij het constateren van het incident ondernam het bedrijf, dat een reorganisatie doorvoert in Enschede, gelijk stappen, stelt Oostveen. “Vanaf zaterdag werd het systeem wereldwijd afgesloten voor de veiligheid. Sindsdien zijn we stapsgewijs bezig per gebruiker en per afdeling om de systemen weer langzaam op te starten. De continuïteit hebben we gelukkig kunnen waarborgen, maar de leveringen hebben in sommige gevallen wel wat vertraging opgelopen door het platleggen van het systeem.”

Waar de aanval vandaan komt, durft Oostveen niet te zeggen. “Het onderzoek loopt nog en het is de vraag of we de daders überhaupt kunnen achterhalen.” Bij een automaterialenzaak in Nijmegen plaatsten hackers ransomware, waarbij ze geld eisten. Hiervan is bij Apollo Vredestein geen sprake.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Apollo Vredestein getroffen door cyberaanval | Automotive Online

Apollo Vredestein getroffen door cyberaanval

Jeroen Vos Jeroen Vos
Bandenfabrikant is getroffen door een cyberaanval, waardoor de systemen van het bedrijf plat gelegd moesten worden. (Foto: Apollo Vredestein)

Apollo Vredestein is afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een hack, waardoor de bandenfabrikant de systemen heeft platgelegd. Hoewel het ergste inmiddels achter de rug is, duurt het volgens woordvoerder Tamara Oostveen nog even voor de bandenfabrikant volledig operationeel is. “Dit is een wereldwijd IT-veiligheidsincident. Het duurt nog even voor dit achter de rug is, maar we hebben het onder controle”, zegt Oostveen.

Bij het constateren van het incident ondernam het bedrijf, dat een reorganisatie doorvoert in Enschede, gelijk stappen, stelt Oostveen. “Vanaf zaterdag werd het systeem wereldwijd afgesloten voor de veiligheid. Sindsdien zijn we stapsgewijs bezig per gebruiker en per afdeling om de systemen weer langzaam op te starten. De continuïteit hebben we gelukkig kunnen waarborgen, maar de leveringen hebben in sommige gevallen wel wat vertraging opgelopen door het platleggen van het systeem.”

Waar de aanval vandaan komt, durft Oostveen niet te zeggen. “Het onderzoek loopt nog en het is de vraag of we de daders überhaupt kunnen achterhalen.” Bij een automaterialenzaak in Nijmegen plaatsten hackers ransomware, waarbij ze geld eisten. Hiervan is bij Apollo Vredestein geen sprake.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.