Matthijs Verhaar (Profile): ‘Bandenwissels lopen gelukkig goed door’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
"Niet op de zaken vooruit lopen en gezond blijven", is het motto van Matthijs Verhaar van Profile. (Foto: Profile)

“De wereld is binnen een paar weken drastisch anders geworden door het coronavirus. Wij willen niet meedoen aan speculaties. Niemand kan nu inschatten hoe dit gaat aflopen en wat de impact zal zijn. Maar duidelijk is wel dat niemand ongeschonden uit deze crisis zal komen. Op de zaken vooruit lopen heeft geen zin: je moet de business van dag tot dag bekijken en bijsturen waar dat kan”, zegt directeur business Matthijs Verhaar van Profile. “De enige prioriteit die wij hebben is dat alle 2.000 medewerkers gezond de business draaiend kunnen houden en zorgen dat Nederland veilig mobiel kan blijven. Voorlopig valt het ziekteverzuim bij ons nog mee en zijn alle vestigingen in Nederland gewoon open, in tegenstelling tot Profile België waar alles is stilgelegd voor het publiek. Alleen de pechservices draaien daar op volle toeren.”

Afspraken voor bandenwissels lopen gewoon door, gelukkig

“Voorlopig zegt Verhaar niet ontevreden te zijn hoe de zaken de afgelopen weken zijn verlopen bij de 170 vestigingen van Profile. “Natuurlijk worden ook bij ons afspraken geannuleerd en krijgt de omzet een tik, maar over het algemeen loopt het werk nog aardig goed door en hebben we nog voldoende werkvoorraad voor de komende weken.”

Wat volgens Verhaar ook scheelt, is dat Profile in deze tijd van het jaar drukbezet is met de bandenwissels, die vaak doorlopen tot in mei. “Alle afspraken voor bandenwissels lopen gewoon door en worden niet afgezegd. Dat is positief. Klanten, zowel particuliere als zakelijke klanten, willen toch gewoon hun winterbanden omwisselen en veilig blijven rondrijden”, meldt hij.

Topdrukte

Van oudsher is Profile sterk gericht op de trucksector, goed voor bijna de helft van de totale omzet. Juist in die branche is het sinds de uitbraak van het coronavirus een topdrukte. “Juist daar moeten we nu ook heel flexibel zijn en zorgen dat we Nederland mobiel houden. Het transport in de retailsector gaat nu 24/7 door, de trucks staan vrijwel niet stil. Voor ons betekent dat dat wij ook een flexibele service moeten verlenen. We hebben genoeg capaciteit om dat werk aan te kunnen en juist daarom is het ook zo cruciaal dat onze medewerkers gezond blijven zodat we kunnen garanderen dat het transport in Nederland veilig kan blijven doorrijden.”

Let goed op je geld en blijf gedisciplineerd werken

Ondertussen staat het hoofdkantoor van Profile Car & Tyre Service International in Veenendaal al ruim twee weken in de thuiswerkmodus. De organisatie probeert nauw contact te houden met alle franchisenemers en heeft ondertussen een crisisteam geformeerd zodat snel geschakeld kan worden als dat nodig is. “Er zijn tal van scenario’s mogelijk, maar het is nu nog veel te vroeg om op zaken vooruit te lopen. Dat geldt ook voor de overheidsmaatregelen. Heel goed dat ze er zijn, maar voor ons is het nu nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen. Er zijn nog maar een paar dingen belangrijk: goed op je geld letten, gezond blijven, gedisciplineerd werken en de regels respecteren zodat je verantwoord kunt blijven doorwerken.”

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.