‘Bosch: Wereldwijde autoverkoop krimpt harder dan voorzien’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Groei moet vooral komen uit EV's. (Foto: Bosch)

De wereldwijde autoverkoop krimpt dit jaar niet met drie, maar met vijf procent. Dat zegt Bosch-cfo Stefan Asenkerschbaumer tegen de Duitse krant Boersen-Zeitung. Eerder dit jaar meldde de grootste onderdelenproducent een operationele marge van 7 procent na te streven, maar dat getal gaat volgens Asenkerschbaumer niet gerealiseerd worden als gevolg van de dalende verkoop. Bosch gaat er vanuit dat de autoverkoop de komende drie jaar niet zal groeien.

Asenkerschbaumer meldde verder dat hij verwacht dat Bosch in 2025 zo’n 5 miljard euro omzet realiseert met elektrische auto’s, vooral door de snel groeide vraag naar EV’s in China. In 2018 bedroeg de automotive omzet van het concern ruim 47 miljard. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Bosch: Wereldwijde autoverkoop krimpt harder dan voorzien’ | Automotive Online

‘Bosch: Wereldwijde autoverkoop krimpt harder dan voorzien’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Groei moet vooral komen uit EV's. (Foto: Bosch)

De wereldwijde autoverkoop krimpt dit jaar niet met drie, maar met vijf procent. Dat zegt Bosch-cfo Stefan Asenkerschbaumer tegen de Duitse krant Boersen-Zeitung. Eerder dit jaar meldde de grootste onderdelenproducent een operationele marge van 7 procent na te streven, maar dat getal gaat volgens Asenkerschbaumer niet gerealiseerd worden als gevolg van de dalende verkoop. Bosch gaat er vanuit dat de autoverkoop de komende drie jaar niet zal groeien.

Asenkerschbaumer meldde verder dat hij verwacht dat Bosch in 2025 zo’n 5 miljard euro omzet realiseert met elektrische auto’s, vooral door de snel groeide vraag naar EV’s in China. In 2018 bedroeg de automotive omzet van het concern ruim 47 miljard. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.