‘Ford komt terug met sportieve Capri EV’

Ford • De legendarische naam van het sportieve model komt terug op een Duitse coupé.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(foto: Shutterstock)

Tussen 1968 en 1986 was de Ford Capri een echte coupé, met een opmerkelijk sportieve lijn. Ford is dat niet vergeten en brengt de Capri terug. Nu als EV, gebouwd in Keulen op het MEB-platform van Volkswagen Group.

Dit melden diverse media, waaronder Auto News Europe. De naamgeving is echter nog niet door Ford bevestigd. Wél is aangekondigd dat er een sportieve crossover coupé komt. Op 10 juli gaat Ford meer bekendmaken. In Keulen wordt sinds kort de volledig elektrische Ford Explorer gebouwd, ook op het MEB-platform. In de fabriek in Keulen werd voorheen de Ford Fiësta gebouwd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.