‘Tesla verhoogt prijzen Model 3 in Nederland, Duitsland en Spanje vanwege handelstarieven’

Tesla • Het Amerikaanse bedrijf heeft een verzoek ingediend voor een herberekening van zijn tarief.
Robert L. Smid Robert L. Smid
De Tesla Model 3. (Foto: Shutterstock)

Tesla verhoogt voor de Model 3 zijn prijzen in Nederland, Duitsland en Spanje met 1.500 euro, zo meldt Reuters. De prijsverhoging heeft te maken met de voorlopige handelstarieven die de Europese Commissie (EC) op in China gemaakte EV’s doorberekend.

De EC heeft uitgerekend dat Tesla een extra tarief van 20,8 procent op zijn voertuigen krijgt. Het Amerikaanse bedrijf heeft een verzoek ingediend voor een herberekening van dit tarief.

Tesla is niet de enige die een herberekening wenst. De BMW Group heeft ook een verzoek ingediend voor een herberekening van de tarieven op zijn Mini EV’s die in China worden gebouwd.

Prijsoorlog

Tesla verlaagde de afgelopen maanden geregeld zijn prijzen in de Verenigde Staten, Europa en China. Daarmee probeerde de Amerikaanse fabrikant de tegenvallende verkopen aan te jagen en de stijgende voorraden te verminderen. De prijsverlagingen ontketenden opnieuw een prijsoorlog in China.

Dit jaar kampen de fabrikanten met tegenvallende verkopen, waardoor de prijzenslag is geïntensiveerd. De Chinese marktleider BYD heeft daardoor dit jaar al een aantal van zijn auto’s afgeprijsd.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.