‘Tesla mag fabriek in Grünheide uitbreiden’

Tesla • Ondanks bezwaren van milieuactivisten is er goedkeuring om de fabriek uit te breiden.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Tesla)

Milieuautoriteiten in de Duitse deelstaat Brandenburg, waar Tesla zijn gigafactory heeft, hebben de aanvraag van de autofabrikant goedgekeurd om de fabriek in Grünheide uit te breiden. Dit is weer een hindernis minder in de groeiplannen van de autofabrikant, zo meldt Reuters.

De uitbreiding maakt deel uit van de plannen van het bedrijf van Elon Musk om de capaciteit van de locatie te verdubbelen naar 100 gigawattuur aan batterijproductie en 1 miljoen auto’s per jaar, waardoor het in staat zou zijn om de Europese EV-markt te domineren.

Milieuactivisten en lokale groepen vrezen dat de uitbreiding van de fabriek de watervoorziening van de regio in gevaar zou brengen, aangezien deze zich in een drinkwaterbeschermingsgebied bevindt. Uit protest probeerden zij onder andere om de fabriek binnen te dringen en werd er brand gesticht. Desondanks is er nu dus toch goedkeuring om de fabriek uit te breiden.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Tesla mag fabriek in Grünheide uitbreiden’ | Automotive Online

‘Tesla mag fabriek in Grünheide uitbreiden’

Tesla • Ondanks bezwaren van milieuactivisten is er goedkeuring om de fabriek uit te breiden.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Tesla)

Milieuautoriteiten in de Duitse deelstaat Brandenburg, waar Tesla zijn gigafactory heeft, hebben de aanvraag van de autofabrikant goedgekeurd om de fabriek in Grünheide uit te breiden. Dit is weer een hindernis minder in de groeiplannen van de autofabrikant, zo meldt Reuters.

De uitbreiding maakt deel uit van de plannen van het bedrijf van Elon Musk om de capaciteit van de locatie te verdubbelen naar 100 gigawattuur aan batterijproductie en 1 miljoen auto’s per jaar, waardoor het in staat zou zijn om de Europese EV-markt te domineren.

Milieuactivisten en lokale groepen vrezen dat de uitbreiding van de fabriek de watervoorziening van de regio in gevaar zou brengen, aangezien deze zich in een drinkwaterbeschermingsgebied bevindt. Uit protest probeerden zij onder andere om de fabriek binnen te dringen en werd er brand gesticht. Desondanks is er nu dus toch goedkeuring om de fabriek uit te breiden.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.