Franse laadpalenleverancier Electra breidt uit naar Nederland

Laadinfra • Later dit jaar opent het eerste snellaadstation van Electra in Nederland.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shutterstock)

De Franse laadpalenleverancier Electra breidt dit jaar uit naar Nederland. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. In 2030 wil Electra in Europa zo’n 15 duizend laadpunten hebben gerealiseerd. In Nederland gaat het om 100 snellaadstations met 600 laadpunten.

Het bedrijf heeft in drie jaar tijd meer dan 600 miljoen euro aan kapitaal opgehaald om een van de eerste Europese snellaadnetwerken op te zetten. In de laatste investeringsronde, waarbij pensioenbelegger PGGM, de grootste aandeelhouder is geworden, is er zo’n 304 miljoen euro opgehaald.

Louis-Charles, algemeen directeur van Electra Nederland: “Nederland is strategisch een zeer belangrijke markt voor de Europese expansie. We willen in Nederland in 2030 100 snellaadstations met meer dan 600 laadpunten geïnstalleerd hebben. Op dit moment zijn we al bezig met het ontwikkelen van enkele locaties en kijken ernaar uit om onze eerste snellaadstations te openen.”

Lokaal talent

Op de korte termijn richt de nieuwkomer zich vooral op het rekruteren van lokaal talent en het openen van het eerste snellaadstation in Nederland later dit jaar. Aan de hand daarvan zal er mogelijk een versnelling van de Nederlandse uitrol plaatsvinden, meldt Electra.

Electra is op dit moment al actief in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Luxemburg, Italië en Spanje.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Franse laadpalenleverancier Electra breidt uit naar Nederland | Automotive Online

Franse laadpalenleverancier Electra breidt uit naar Nederland

Laadinfra • Later dit jaar opent het eerste snellaadstation van Electra in Nederland.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Shutterstock)

De Franse laadpalenleverancier Electra breidt dit jaar uit naar Nederland. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. In 2030 wil Electra in Europa zo’n 15 duizend laadpunten hebben gerealiseerd. In Nederland gaat het om 100 snellaadstations met 600 laadpunten.

Het bedrijf heeft in drie jaar tijd meer dan 600 miljoen euro aan kapitaal opgehaald om een van de eerste Europese snellaadnetwerken op te zetten. In de laatste investeringsronde, waarbij pensioenbelegger PGGM, de grootste aandeelhouder is geworden, is er zo’n 304 miljoen euro opgehaald.

Louis-Charles, algemeen directeur van Electra Nederland: “Nederland is strategisch een zeer belangrijke markt voor de Europese expansie. We willen in Nederland in 2030 100 snellaadstations met meer dan 600 laadpunten geïnstalleerd hebben. Op dit moment zijn we al bezig met het ontwikkelen van enkele locaties en kijken ernaar uit om onze eerste snellaadstations te openen.”

Lokaal talent

Op de korte termijn richt de nieuwkomer zich vooral op het rekruteren van lokaal talent en het openen van het eerste snellaadstation in Nederland later dit jaar. Aan de hand daarvan zal er mogelijk een versnelling van de Nederlandse uitrol plaatsvinden, meldt Electra.

Electra is op dit moment al actief in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Luxemburg, Italië en Spanje.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.