Laadpalenmaker Alfen heeft tijdelijke financieel directeur gevonden

Laadinfra • Alfen handhaaft zijn prognose voor een omzet heel dit jaar tussen de 590 miljoen tot 660 miljoen euro.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Alfen)

Alfen, producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet, heeft een tijdelijke financieel directeur gevonden, zo meldt het ANP. Onno Krap gaat vanaf dinsdag die functie op interim-basis vervullen bij het bedrijf dat dan op zoek gaat naar een vaste financieel directeur.

In april werd bekend dat de benoeming van Boudewijn Tans als financieel directeur van Alfen niet doorging. Volgens het bestuur en hijzelf was er geen “match”, zoals beide partijen aanvankelijk hadden verwacht. Tans moest financieel topman Jeroen van Rossen gaan opvolgen. Van Rossen blijft wel in dienst als adviseur van Alfen en om interim-directeur Onna Krap in te werken.

Volgens Alfen was het een “zorgvuldig proces” om een tijdelijke financieel directeur te vinden en is er met veel kandidaten gesproken. “Ik ben blij dat we Krap hebben kunnen vinden”, zegt topman Marco Roeleveld. “We hebben in vrij korte tijd een keuze moeten maken.” Het beursgenoteerde bedrijf uit Almere hoopt begin volgend jaar een permanente financieel directeur aan te kunnen kondigen.

De beurs

Alfen ging vandaag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Het aandeel werd 18 procent lager gezet.

Alfen meldde verder wel dat de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar op jaarbasis met 3 procent is gegroeid tot bijna 117 miljoen euro. Het bedrijf handhaaft zijn prognose voor een omzet heel dit jaar tussen de 590 miljoen tot 660 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Laadpalenmaker Alfen heeft tijdelijke financieel directeur gevonden | Automotive Online

Laadpalenmaker Alfen heeft tijdelijke financieel directeur gevonden

Laadinfra • Alfen handhaaft zijn prognose voor een omzet heel dit jaar tussen de 590 miljoen tot 660 miljoen euro.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Alfen)

Alfen, producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet, heeft een tijdelijke financieel directeur gevonden, zo meldt het ANP. Onno Krap gaat vanaf dinsdag die functie op interim-basis vervullen bij het bedrijf dat dan op zoek gaat naar een vaste financieel directeur.

In april werd bekend dat de benoeming van Boudewijn Tans als financieel directeur van Alfen niet doorging. Volgens het bestuur en hijzelf was er geen “match”, zoals beide partijen aanvankelijk hadden verwacht. Tans moest financieel topman Jeroen van Rossen gaan opvolgen. Van Rossen blijft wel in dienst als adviseur van Alfen en om interim-directeur Onna Krap in te werken.

Volgens Alfen was het een “zorgvuldig proces” om een tijdelijke financieel directeur te vinden en is er met veel kandidaten gesproken. “Ik ben blij dat we Krap hebben kunnen vinden”, zegt topman Marco Roeleveld. “We hebben in vrij korte tijd een keuze moeten maken.” Het beursgenoteerde bedrijf uit Almere hoopt begin volgend jaar een permanente financieel directeur aan te kunnen kondigen.

De beurs

Alfen ging vandaag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Het aandeel werd 18 procent lager gezet.

Alfen meldde verder wel dat de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar op jaarbasis met 3 procent is gegroeid tot bijna 117 miljoen euro. Het bedrijf handhaaft zijn prognose voor een omzet heel dit jaar tussen de 590 miljoen tot 660 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.