Nio start samenwerking met accubouwer Catl

Nio • Met de overeenkomst hoopt Nio de levensduur en garantie van de batterijen te verlengen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Shizhe Tzeng, vice president van Nio, en Huan Gao, cto van Catl’s China E-Car business unit, ondertekenden de overeenkomst. (Foto: Nio)

Nio heeft een overeenkomst gesloten met batterijproducent Catl. De twee bedrijven zijn voornemens om samen de R&D uit te voeren op het gebied van long-life batterijen die zijn afgestemd op de batterijwisseltechnologie van Nio. Dat meldt het Chinese merk in een persbericht.

Met de overeenkomst hoopt Nio de levensduur en garantie van de batterijen te verlengen. ‘Het is een urgente taak om de uitdagingen op het gebied van levensduur van batterijen aan te pakken’, zo meldt Nio in de verklaring.

Catl richt zich met de samenwerking op de ontwikkeling van batterijsystemen met een langere levensduur voor toekomstige Nio-modellen. De twee bedrijven streven naar een langdurig win-win-partnership op het gebied van long-life batterijen.

Verlies

Nio investeert fors in batterijwisseltechnologie. Vorig jaar sloot het meerdere deals met andere fabrikanten. In het vierde kwartaal van 2024 lanceert het bedrijf zijn tweede merk, Alps. Dat moet een volumemerk worden. De Chinese autofabrikant heeft in 2023 in totaal 160 duizend auto’s verkocht, een stijging van 30,7 procent ten opzichte van 2022. De omzet steeg 13 procent tot ruim 8 miljard euro. Het bedrijf zag het verlies daarbij oplopen tot 2,7 miljard euro.

Vorig jaar kregen volgens RDC-cijfers 251 Nio’s een Nederlands kenteken.

Nio Nederland-md Ruben Keuter is een van de sprekers op het komende Nationaal Automotive Congres, dat 28 mei plaatsvindt in het Afas-theater in Leusden. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Nio start samenwerking met accubouwer Catl | Automotive Online

Nio start samenwerking met accubouwer Catl

Nio • Met de overeenkomst hoopt Nio de levensduur en garantie van de batterijen te verlengen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Shizhe Tzeng, vice president van Nio, en Huan Gao, cto van Catl’s China E-Car business unit, ondertekenden de overeenkomst. (Foto: Nio)

Nio heeft een overeenkomst gesloten met batterijproducent Catl. De twee bedrijven zijn voornemens om samen de R&D uit te voeren op het gebied van long-life batterijen die zijn afgestemd op de batterijwisseltechnologie van Nio. Dat meldt het Chinese merk in een persbericht.

Met de overeenkomst hoopt Nio de levensduur en garantie van de batterijen te verlengen. ‘Het is een urgente taak om de uitdagingen op het gebied van levensduur van batterijen aan te pakken’, zo meldt Nio in de verklaring.

Catl richt zich met de samenwerking op de ontwikkeling van batterijsystemen met een langere levensduur voor toekomstige Nio-modellen. De twee bedrijven streven naar een langdurig win-win-partnership op het gebied van long-life batterijen.

Verlies

Nio investeert fors in batterijwisseltechnologie. Vorig jaar sloot het meerdere deals met andere fabrikanten. In het vierde kwartaal van 2024 lanceert het bedrijf zijn tweede merk, Alps. Dat moet een volumemerk worden. De Chinese autofabrikant heeft in 2023 in totaal 160 duizend auto’s verkocht, een stijging van 30,7 procent ten opzichte van 2022. De omzet steeg 13 procent tot ruim 8 miljard euro. Het bedrijf zag het verlies daarbij oplopen tot 2,7 miljard euro.

Vorig jaar kregen volgens RDC-cijfers 251 Nio’s een Nederlands kenteken.

Nio Nederland-md Ruben Keuter is een van de sprekers op het komende Nationaal Automotive Congres, dat 28 mei plaatsvindt in het Afas-theater in Leusden. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.