Nio stelt productieverwachting Q1 naar beneden bij

Nio • De Chinese autofabrikant verwacht nu in januari tot en met maart 33 duizend voertuigen af te leveren.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
De Nio ET7 (Foto: Shutterstock)

Nio stelt de productieverwachting voor het eerste kwartaal van dit jaar naar beneden bij. De Chinese autofabrikant verwacht nu in januari tot en met maart 33 duizend voertuigen af te leveren. Eerder ging het bedrijf nog uit van 31 tot 33 duizend auto’s. Dit meldt Nio in een verklaring.

In het vierde kwartaal van 2023 wist Nio wereldwijd nog 50.045 auto’s af te leveren. In heel 2023 verkocht de autofabrikant 160 duizend auto’s, 30 procent meer dan in 2022. Desondanks leed Nio afgelopen jaar een verlies van 2,7 miljard euro. Om kosten te besparen ontsloeg Nio vorig jaar 10 procent van het personeel.

In Nederland opende het Chinese merk een jaar geleden zijn eerste Nio House in Rotterdam.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Nio stelt productieverwachting Q1 naar beneden bij | Automotive Online

Nio stelt productieverwachting Q1 naar beneden bij

Nio • De Chinese autofabrikant verwacht nu in januari tot en met maart 33 duizend voertuigen af te leveren.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
De Nio ET7 (Foto: Shutterstock)

Nio stelt de productieverwachting voor het eerste kwartaal van dit jaar naar beneden bij. De Chinese autofabrikant verwacht nu in januari tot en met maart 33 duizend voertuigen af te leveren. Eerder ging het bedrijf nog uit van 31 tot 33 duizend auto’s. Dit meldt Nio in een verklaring.

In het vierde kwartaal van 2023 wist Nio wereldwijd nog 50.045 auto’s af te leveren. In heel 2023 verkocht de autofabrikant 160 duizend auto’s, 30 procent meer dan in 2022. Desondanks leed Nio afgelopen jaar een verlies van 2,7 miljard euro. Om kosten te besparen ontsloeg Nio vorig jaar 10 procent van het personeel.

In Nederland opende het Chinese merk een jaar geleden zijn eerste Nio House in Rotterdam.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.