Nio breidt in-car assistant uit met GPT-software

Nio • Gebruikers kunnen met de nieuwe software antwoorden krijgen over specifieke vragen zoals: ‘hoe verstel ik de buitenspiegels?’
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Nio).

Nio breidt in-car assistant (Nomi) uit met GPT-software. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. ‘Nomi GPT’ maakt gebruik van Microsoft’s Azure OpenAI Service, waardoor de mogelijkheden van Nomi enorm worden uitgebreid. Zo kan Nomi met de GPT-functie complexere vragen van gebruikers beantwoorden in normale spreektaal en met specifieke informatie over de auto.

Later deze maand wordt de Nomi GPT beschikbaar voor Nio’s Europese gamma. De nieuwe software wordt beschikbaar gesteld via een over-the-air-update. Gebruikers kunnen met de nieuwe software antwoorden krijgen over specifieke vragen zoals ‘hoe verstel ik de buitenspiegels?’ of ‘hoe controleer ik de bandenspanning?’

“Nomi heeft zich vanaf de introductie bewezen als een intuïtieve en leuke manier om met onze slimme modellen te communiceren”, zegt Benjamin Steinmetz, product experience director Europe.

Op 28 mei vindt de zesde editie van het Nationaal Automotive Congres plaats in het Afas-theater in Leusden. Het thema van de 2024-editie is I am AI. AI heeft het potentieel om de manier waarop we auto’s ontwerpen, produceren, gebruiken en onderhouden ingrijpend te veranderen. Tijdens het event wordt er diep ingegaan op de huidige stand van zaken en op de mogelijkheden (en moeilijkheden) die AI biedt. Registreer nu. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Nio breidt in-car assistant uit met GPT-software | Automotive Online

Nio breidt in-car assistant uit met GPT-software

Nio • Gebruikers kunnen met de nieuwe software antwoorden krijgen over specifieke vragen zoals: ‘hoe verstel ik de buitenspiegels?’
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Nio).

Nio breidt in-car assistant (Nomi) uit met GPT-software. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. ‘Nomi GPT’ maakt gebruik van Microsoft’s Azure OpenAI Service, waardoor de mogelijkheden van Nomi enorm worden uitgebreid. Zo kan Nomi met de GPT-functie complexere vragen van gebruikers beantwoorden in normale spreektaal en met specifieke informatie over de auto.

Later deze maand wordt de Nomi GPT beschikbaar voor Nio’s Europese gamma. De nieuwe software wordt beschikbaar gesteld via een over-the-air-update. Gebruikers kunnen met de nieuwe software antwoorden krijgen over specifieke vragen zoals ‘hoe verstel ik de buitenspiegels?’ of ‘hoe controleer ik de bandenspanning?’

“Nomi heeft zich vanaf de introductie bewezen als een intuïtieve en leuke manier om met onze slimme modellen te communiceren”, zegt Benjamin Steinmetz, product experience director Europe.

Op 28 mei vindt de zesde editie van het Nationaal Automotive Congres plaats in het Afas-theater in Leusden. Het thema van de 2024-editie is I am AI. AI heeft het potentieel om de manier waarop we auto’s ontwerpen, produceren, gebruiken en onderhouden ingrijpend te veranderen. Tijdens het event wordt er diep ingegaan op de huidige stand van zaken en op de mogelijkheden (en moeilijkheden) die AI biedt. Registreer nu. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.