Verlieslatend Nio verkoopt 30% meer auto’s in 2023

Nio • Het bedrijf heeft nog 7,5 miljard euro in kas.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Nio ET7 (Foto: Shutterstock)

De Chinese autofabrikant Nio heeft in 2023 in totaal 160 duizend voertuigen verkocht, een stijging van 30,7 procent ten opzichte van 2022. De omzet steeg 13 procent tot ruim 8 miljard euro. Het bedrijf zag het verlies daarbij oplopen tot 2,7 miljard euro. Dat meldt Nio.

Het bedrijf heeft nog 7,5 miljard euro in kas. In december investeerde het investeringsfonds van Abu Dhabi 2,2 miljard dollar in de automaker. Het bedrijf meldt dit jaar zich onder meer te richten op verdere kostenoptimalisatie.

Het bedrijf investeert fors in batterijwisseltechnologie. Vorig jaar sloot het meerdere deals met andere fabrikanten. In het vierde kwartaal van 2024 lanceert het bedrijf zijn tweede merk, Alps. Dat moet een volumemerk worden.

Nio Nederland-md Ruben Keuter is een van de sprekers op het komende Nationaal Automotive Congres, dat 28 mei plaatsvindt in het Afas-theater in Leusden. 

Keuter was te gast in de dertiende aflevering van Automotive Mobtalk. Daarin legde hij uit hoe Nio de Nederlandse markt wil veroveren.

De aflevering is te beluisteren op Spotify maar ook te zien op YouTube.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Verlieslatend Nio verkoopt 30% meer auto’s in 2023 | Automotive Online

Verlieslatend Nio verkoopt 30% meer auto’s in 2023

Nio • Het bedrijf heeft nog 7,5 miljard euro in kas.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Nio ET7 (Foto: Shutterstock)

De Chinese autofabrikant Nio heeft in 2023 in totaal 160 duizend voertuigen verkocht, een stijging van 30,7 procent ten opzichte van 2022. De omzet steeg 13 procent tot ruim 8 miljard euro. Het bedrijf zag het verlies daarbij oplopen tot 2,7 miljard euro. Dat meldt Nio.

Het bedrijf heeft nog 7,5 miljard euro in kas. In december investeerde het investeringsfonds van Abu Dhabi 2,2 miljard dollar in de automaker. Het bedrijf meldt dit jaar zich onder meer te richten op verdere kostenoptimalisatie.

Het bedrijf investeert fors in batterijwisseltechnologie. Vorig jaar sloot het meerdere deals met andere fabrikanten. In het vierde kwartaal van 2024 lanceert het bedrijf zijn tweede merk, Alps. Dat moet een volumemerk worden.

Nio Nederland-md Ruben Keuter is een van de sprekers op het komende Nationaal Automotive Congres, dat 28 mei plaatsvindt in het Afas-theater in Leusden. 

Keuter was te gast in de dertiende aflevering van Automotive Mobtalk. Daarin legde hij uit hoe Nio de Nederlandse markt wil veroveren.

De aflevering is te beluisteren op Spotify maar ook te zien op YouTube.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.