Stellantis kondigt 5,6 miljard euro investering in Zuid-Amerika aan

Stellantis • Ceo Carlos Tavares stelt dat Zuid-Amerika ‘cruciaal’ is voor Stellantis’ groeistrategie.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Stellantis gaat vanaf 2025 tot 2030 5,6 miljard euro investeren in Brazilië en Zuid-Amerika, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Het is één van de grootste investeringen in de Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse autoindustrieën ooit.

Volgens Stellantis moeten de investeringen de lancering van meer dan 40 nieuwe producten ondersteunen. Voorbeelden van die producten zijn de ontwikkeling van nieuwe biohybride technologieën, innovaties voor het koolstofvrij maken van de toeleveringsketen van de automotivesector, en nieuwe strategische zakelijke kansen.

“Deze aankondiging versterkt ons vertrouwen en betrokkenheid in de toekomst van de Zuid-Amerikaanse autoindustrie”, zegt Stellantis-ceo Carlos Tavares. “Zuid-Amerika zal een leidende rol spelen in het versnellen van het koolstofarm maken van de mobiliteit”, aldus Tavares. Hij stelt dat Zuid-Amerika een ‘gunstig ondernemingsklimaat’ heeft en noemt verder dat de regio ‘cruciaal’ is voor Stellantis zijn groeistrategie.

Investeringen

Stellantis investeert ruim 50 miljard euro in elektrificatie de komende tien jaar. Zo investeert Stellantis in verschillende projecten in verschillende continenten. Voorbeelden zijn: de productie van natrium-ion-batterijen, de productie van lithium-batterijen, het opschroeven van EV-productie in landen zoals Italië en investeringen in start-ups die volgens het bedrijf innovatieve technologieën hebben die gunstig zijn voor de elektrificatie.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Stellantis kondigt 5,6 miljard euro investering in Zuid-Amerika aan | Automotive Online

Stellantis kondigt 5,6 miljard euro investering in Zuid-Amerika aan

Stellantis • Ceo Carlos Tavares stelt dat Zuid-Amerika ‘cruciaal’ is voor Stellantis’ groeistrategie.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Stellantis gaat vanaf 2025 tot 2030 5,6 miljard euro investeren in Brazilië en Zuid-Amerika, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Het is één van de grootste investeringen in de Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse autoindustrieën ooit.

Volgens Stellantis moeten de investeringen de lancering van meer dan 40 nieuwe producten ondersteunen. Voorbeelden van die producten zijn de ontwikkeling van nieuwe biohybride technologieën, innovaties voor het koolstofvrij maken van de toeleveringsketen van de automotivesector, en nieuwe strategische zakelijke kansen.

“Deze aankondiging versterkt ons vertrouwen en betrokkenheid in de toekomst van de Zuid-Amerikaanse autoindustrie”, zegt Stellantis-ceo Carlos Tavares. “Zuid-Amerika zal een leidende rol spelen in het versnellen van het koolstofarm maken van de mobiliteit”, aldus Tavares. Hij stelt dat Zuid-Amerika een ‘gunstig ondernemingsklimaat’ heeft en noemt verder dat de regio ‘cruciaal’ is voor Stellantis zijn groeistrategie.

Investeringen

Stellantis investeert ruim 50 miljard euro in elektrificatie de komende tien jaar. Zo investeert Stellantis in verschillende projecten in verschillende continenten. Voorbeelden zijn: de productie van natrium-ion-batterijen, de productie van lithium-batterijen, het opschroeven van EV-productie in landen zoals Italië en investeringen in start-ups die volgens het bedrijf innovatieve technologieën hebben die gunstig zijn voor de elektrificatie.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.