Stellantis Ventures investeert in tien start-ups

Investering • Daarmee wil het bedrijf een stap voor zijn op de concurrentie.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

Stellantis Ventures, het ‘risicofonds’ van Stellantis N.V. heeft geïnvesteerd in tien start-up bedrijven alsmede in één mobiliteits venturefonds. Drie van de geselecteerde projecten moeten dit jaar nog starten.

Volgens het bedrijf onderschrijft het de missie van Stellantis Ventures om ‘de toepassing van innovatieve, klantgerichte mobiliteit technologieën te versnellen’. Ook gelooft het bedrijf dat het Stellantis zijn strategische plan Dare Forward 2030 ondersteunt ‘om een leidende rol te spelen bij de verandering naar een meer duurzame mobiliteit en betere in-voertuig ervaring voor al haar klanten’. Dit laat het fonds weten in een uitgebreid persbericht.

De start-up’s

Stellantis ondersteunt onder meer 6K dat een platform beheert voor binnenlandse duurzame kritische materialen voor EV-batterijen, 3D Printing, Beweelsociety dat connected e-bikes en daarbij behorende diensten ontwikkelt, Nauto dat AI en computer visie technologie in combinatie met geavanceerde risico data wetenschap levert aan meer dan 800 commerciële fleets, Trails Offroad dat een digitale bibliotheek van meer dan 3.000 gedetailleerde offroad reisgidsen in de VS en Canada biedt, Geoflex dat technologie voor de versterking en verbetering van satelliet positionering levert en Electra Vehicles dat batterij software oplossingen voor elektrische mobiliteit verzorgt.

Eerder investeerde Stellantis in een nieuwe batterijproducent en kondigde het bedrijf een samenwerking aan met een Belgisch recyclebedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Stellantis Ventures investeert in tien start-ups | Automotive Online

Stellantis Ventures investeert in tien start-ups

Investering • Daarmee wil het bedrijf een stap voor zijn op de concurrentie.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

Stellantis Ventures, het ‘risicofonds’ van Stellantis N.V. heeft geïnvesteerd in tien start-up bedrijven alsmede in één mobiliteits venturefonds. Drie van de geselecteerde projecten moeten dit jaar nog starten.

Volgens het bedrijf onderschrijft het de missie van Stellantis Ventures om ‘de toepassing van innovatieve, klantgerichte mobiliteit technologieën te versnellen’. Ook gelooft het bedrijf dat het Stellantis zijn strategische plan Dare Forward 2030 ondersteunt ‘om een leidende rol te spelen bij de verandering naar een meer duurzame mobiliteit en betere in-voertuig ervaring voor al haar klanten’. Dit laat het fonds weten in een uitgebreid persbericht.

De start-up’s

Stellantis ondersteunt onder meer 6K dat een platform beheert voor binnenlandse duurzame kritische materialen voor EV-batterijen, 3D Printing, Beweelsociety dat connected e-bikes en daarbij behorende diensten ontwikkelt, Nauto dat AI en computer visie technologie in combinatie met geavanceerde risico data wetenschap levert aan meer dan 800 commerciële fleets, Trails Offroad dat een digitale bibliotheek van meer dan 3.000 gedetailleerde offroad reisgidsen in de VS en Canada biedt, Geoflex dat technologie voor de versterking en verbetering van satelliet positionering levert en Electra Vehicles dat batterij software oplossingen voor elektrische mobiliteit verzorgt.

Eerder investeerde Stellantis in een nieuwe batterijproducent en kondigde het bedrijf een samenwerking aan met een Belgisch recyclebedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.