Eurojust bood ondersteuning bij Goodyear-invallen

Goodyear • Het agentschap noemt Goodyear niet bij naam maar spreekt wel van drie steden waar vorige week de invallen bij dat bandenbedrijf hebben plaatsgevonden.
Redactie Redactie
(Foto: Goodyear)

Het in Den Haag gevestigde Eurojust, het EU-agentschap voor samenwerkingen op het gebied van misdaadbestrijding, heeft ondersteuning verleend bij de invallen bij vestigingen van Goodyear in Frankrijk, België en Luxemburg. Dat gebeurde op verzoek van justitie in Besançon dat onderzoek doet naar onopzettelijke doodslag gelinkt aan technische fouten die leidden tot klapbanden, zo meldt Eurojust in een verklaring.

Het agentschap noemt Goodyear niet bij naam maar spreekt wel van drie steden waar vorige week de invallen bij dat bandenbedrijf hebben plaatsgevonden. De onderzoekingen in Frankrijk betreffen een serie ongevallen tussen 2011 en 2016 die, naar wordt aangenomen, hebben geleid tot de dood van drie vrachtwagenchauffeurs. Het onderzoek bekijkt of de bandenfabrikant wist van potentiële gebreken en of de onderneming deze technische zaken heeft opgepakt of niet, legt Eurojust uit.

Lees het complete verhaal op Bandenportaal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Eurojust bood ondersteuning bij Goodyear-invallen | Automotive Online

Eurojust bood ondersteuning bij Goodyear-invallen

Goodyear • Het agentschap noemt Goodyear niet bij naam maar spreekt wel van drie steden waar vorige week de invallen bij dat bandenbedrijf hebben plaatsgevonden.
Redactie Redactie
(Foto: Goodyear)

Het in Den Haag gevestigde Eurojust, het EU-agentschap voor samenwerkingen op het gebied van misdaadbestrijding, heeft ondersteuning verleend bij de invallen bij vestigingen van Goodyear in Frankrijk, België en Luxemburg. Dat gebeurde op verzoek van justitie in Besançon dat onderzoek doet naar onopzettelijke doodslag gelinkt aan technische fouten die leidden tot klapbanden, zo meldt Eurojust in een verklaring.

Het agentschap noemt Goodyear niet bij naam maar spreekt wel van drie steden waar vorige week de invallen bij dat bandenbedrijf hebben plaatsgevonden. De onderzoekingen in Frankrijk betreffen een serie ongevallen tussen 2011 en 2016 die, naar wordt aangenomen, hebben geleid tot de dood van drie vrachtwagenchauffeurs. Het onderzoek bekijkt of de bandenfabrikant wist van potentiële gebreken en of de onderneming deze technische zaken heeft opgepakt of niet, legt Eurojust uit.

Lees het complete verhaal op Bandenportaal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.