Matthias Zink nieuwe president Clepa

Clepa • Zink is ceo van onderdelenleverancier Schaeffler en volgt Thorsten Muschal op die de functie sinds 2020 vervulde.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Clepa)

Matthias Zink is met ingang van deze maand de nieuwe president van Clepa, de vereniging van toeleveranciers in de autobranche. Zink is benoemd voor een termijn van twee jaar, zo meldt Clepa.

Clepa vertegenwoordigt meer dan drieduizend toeleveranciers in de autobranche, een sector die naar eigen zeggen jaarlijks 30 miljard euro investeert in productontwikkeling. Volgens Zink zijn zij onmisbaar in de transitie naar groene mobiliteit.

Hij doet daarbij wel een oproep aan politici in Europa: “Betaalbare duurzame energie, beschikbaarheid van grondstoffen, de bouw van batterijfabrieken in de EU en de uitdagingen op het gebied van laadinfra vragen om een branchebrede aanpak. De politiek moet ambitieus blijven om Europa met passende wet- en regelgeving concurrerend te houden.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Matthias Zink nieuwe president Clepa | Automotive Online

Matthias Zink nieuwe president Clepa

Clepa • Zink is ceo van onderdelenleverancier Schaeffler en volgt Thorsten Muschal op die de functie sinds 2020 vervulde.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Clepa)

Matthias Zink is met ingang van deze maand de nieuwe president van Clepa, de vereniging van toeleveranciers in de autobranche. Zink is benoemd voor een termijn van twee jaar, zo meldt Clepa.

Clepa vertegenwoordigt meer dan drieduizend toeleveranciers in de autobranche, een sector die naar eigen zeggen jaarlijks 30 miljard euro investeert in productontwikkeling. Volgens Zink zijn zij onmisbaar in de transitie naar groene mobiliteit.

Hij doet daarbij wel een oproep aan politici in Europa: “Betaalbare duurzame energie, beschikbaarheid van grondstoffen, de bouw van batterijfabrieken in de EU en de uitdagingen op het gebied van laadinfra vragen om een branchebrede aanpak. De politiek moet ambitieus blijven om Europa met passende wet- en regelgeving concurrerend te houden.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.