Rimac levert batterijen voor elektrische BMW’s

Samenwerking • De Kroatische sportwagenfabrikant Rimac noemt de samenwerking ‘een mijlpaal’.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Rimac)

Rimac Technology gaat batterijen leveren voor toekomstige elektrische BMW-modellen, zo maakt het Kroatische bedrijf deze week bekend. Het gaat om BMW’s die vanaf 2025 op de markt komen.

Rimac noemt de samenwerking ‘een mijlpaal’ omdat het nog niet eerder een project van dergelijke omvang heeft binnengehaald. Om de batterijen te kunnen leveren investeert het bedrijf in een nieuwe productielijn op de Rimac Campus in de Kroatische hoofdstad Zagreb. ‘Een substantieel gedeelte van de campus wordt gereserveerd voor dit project, waarmee we het belang van de opdracht benadrukken’.

Mate Rimac, oprichter van de elektrische sportwagenfabrikant: “Deze nieuwe samenwerking laat zien dat Rimac niet langer een nichespeler is in de markt voor elektrische sportwagens, maar is uitgegroeid tot een serieuze leverancier van EV-technologie voor de auto-industrie. We zijn nu klaar om ook grote projecten aan te nemen voor toonaangevende automerken.”

Rimac wordt in Nederland vertegenwoordigd door Pon Luxury & Performance Cars.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Rimac levert batterijen voor elektrische BMW’s | Automotive Online

Rimac levert batterijen voor elektrische BMW’s

Samenwerking • De Kroatische sportwagenfabrikant Rimac noemt de samenwerking ‘een mijlpaal’.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Rimac)

Rimac Technology gaat batterijen leveren voor toekomstige elektrische BMW-modellen, zo maakt het Kroatische bedrijf deze week bekend. Het gaat om BMW’s die vanaf 2025 op de markt komen.

Rimac noemt de samenwerking ‘een mijlpaal’ omdat het nog niet eerder een project van dergelijke omvang heeft binnengehaald. Om de batterijen te kunnen leveren investeert het bedrijf in een nieuwe productielijn op de Rimac Campus in de Kroatische hoofdstad Zagreb. ‘Een substantieel gedeelte van de campus wordt gereserveerd voor dit project, waarmee we het belang van de opdracht benadrukken’.

Mate Rimac, oprichter van de elektrische sportwagenfabrikant: “Deze nieuwe samenwerking laat zien dat Rimac niet langer een nichespeler is in de markt voor elektrische sportwagens, maar is uitgegroeid tot een serieuze leverancier van EV-technologie voor de auto-industrie. We zijn nu klaar om ook grote projecten aan te nemen voor toonaangevende automerken.”

Rimac wordt in Nederland vertegenwoordigd door Pon Luxury & Performance Cars.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.