BMW-fabriek in München produceert vanaf 2027 alleen nog EV’s

BMW • Tijdens de verbouwing blijft de productie draaien.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Spuitcabine in BMW-fabriek München. (Foto: BMW).

In de BMW-fabriek in München worden vanaf 2027 enkel elektrische modellen geproduceerd. De fabriek is daarmee de eerste BMW-fabriek die uitsluitend elektrische auto’s produceert. Dat meldt BMW in een persbericht.

BMW investeert 650 miljoen euro om de fabriek te transformeren. Het geld wordt besteed aan de bouw van vier gebouwen, waaronder een nieuwe voertuigassemblagelijn met logistieke ruimtes en een nieuwe carrosserie-werkplaats.

Productie

Om ruimte te creëren binnen de beperkte vloeroppervlakte van de fabriek in het hart van München verplaatst BMW de productie van de fossiele verbrandingsmotor naar Hams-Hall in Groot-Brittannië en Steyr in Oostenrijk.  De 1.200 medewerkers betrokken bij de productie van deze motoren hebben elders in het productienetwerk van BMW een baan gevonden.

De productie draait door tijdens de transformatie van de fabriek. BMW meldt dat elke dag duizend auto’s uit de fabriek rollen, waaronder de BMW 3-serie en de BMW i4, allemaal op dezelfde assemblagelijn.

Onlangs werd ook bekend dat BMW de productiecapaciteit in de fabriek in Shenyang uitbreidt.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

BMW-fabriek in München produceert vanaf 2027 alleen nog EV’s | Automotive Online

BMW-fabriek in München produceert vanaf 2027 alleen nog EV’s

BMW • Tijdens de verbouwing blijft de productie draaien.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Spuitcabine in BMW-fabriek München. (Foto: BMW).

In de BMW-fabriek in München worden vanaf 2027 enkel elektrische modellen geproduceerd. De fabriek is daarmee de eerste BMW-fabriek die uitsluitend elektrische auto’s produceert. Dat meldt BMW in een persbericht.

BMW investeert 650 miljoen euro om de fabriek te transformeren. Het geld wordt besteed aan de bouw van vier gebouwen, waaronder een nieuwe voertuigassemblagelijn met logistieke ruimtes en een nieuwe carrosserie-werkplaats.

Productie

Om ruimte te creëren binnen de beperkte vloeroppervlakte van de fabriek in het hart van München verplaatst BMW de productie van de fossiele verbrandingsmotor naar Hams-Hall in Groot-Brittannië en Steyr in Oostenrijk.  De 1.200 medewerkers betrokken bij de productie van deze motoren hebben elders in het productienetwerk van BMW een baan gevonden.

De productie draait door tijdens de transformatie van de fabriek. BMW meldt dat elke dag duizend auto’s uit de fabriek rollen, waaronder de BMW 3-serie en de BMW i4, allemaal op dezelfde assemblagelijn.

Onlangs werd ook bekend dat BMW de productiecapaciteit in de fabriek in Shenyang uitbreidt.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.