ACM: Hedin Automotive mag Renova overnemen

Hedin • Volgens de Autoriteit Consument en Markt blijft er na overname voldoende concurrentie over.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(foto: Hedin)

Dealerholding Hedin Automotive mag van de Autoriteit Consument en Markt BMW- en Mini-dealerbedrijf Renova overnemen. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

‘De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zal belemmeren,’ zo schrijft de ACM in het besluit dat het deze week publiceerde. Hedin neemt ook de schadebedrijven van Renova over.

Eind juli maakte Hedin bekend dat het Renova wil kopen. De transactie was toen nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

Renova heeft vijf BMW- en drie Mini-dealerbedrijven en twee schadeherstelbedrijven in de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Hedin Mobility Group vertegenwoordigt na de overname de merken BMW en Mini op 60 locaties in vijf landen. In Nederland voert het bedrijf na de overname 28 merken.

Engelse dealergroep

Eerder deze maand nam Hedin Automotive alle aandelen over van de Engelse dealergroep Stephen James Alliance Ltd. Het in 1973 opgerichte bedrijf telt vijf BMW- en drie Mini Centres alsmede een stadswinkel in het stedelijk gebied in Londen. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Renova Group stond in de meest recente editie op positie 38 in de Automotive Dealerholding Top 60.

ACM: Hedin Automotive mag Renova overnemen | Automotive Online

ACM: Hedin Automotive mag Renova overnemen

Hedin • Volgens de Autoriteit Consument en Markt blijft er na overname voldoende concurrentie over.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(foto: Hedin)

Dealerholding Hedin Automotive mag van de Autoriteit Consument en Markt BMW- en Mini-dealerbedrijf Renova overnemen. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

‘De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zal belemmeren,’ zo schrijft de ACM in het besluit dat het deze week publiceerde. Hedin neemt ook de schadebedrijven van Renova over.

Eind juli maakte Hedin bekend dat het Renova wil kopen. De transactie was toen nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

Renova heeft vijf BMW- en drie Mini-dealerbedrijven en twee schadeherstelbedrijven in de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Hedin Mobility Group vertegenwoordigt na de overname de merken BMW en Mini op 60 locaties in vijf landen. In Nederland voert het bedrijf na de overname 28 merken.

Engelse dealergroep

Eerder deze maand nam Hedin Automotive alle aandelen over van de Engelse dealergroep Stephen James Alliance Ltd. Het in 1973 opgerichte bedrijf telt vijf BMW- en drie Mini Centres alsmede een stadswinkel in het stedelijk gebied in Londen. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Renova Group stond in de meest recente editie op positie 38 in de Automotive Dealerholding Top 60.