CA Autobank financieringspartner van importeur Dogde, Cadillac en Chevrolet

CA Autobank • De nieuwe bank werd oorspronkelijk opgericht in samenwerking met Stellantis.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Giacomo Carelli (ceo of CA Auto Bank) en John Muratori (coo of AEC Group). (Foto: AEC Group)

CA Autobank en AEC Group, importeur van Dodge, Ram, Cadillac, Chevrolet en GMC, kondigen een samenwerkingsovereenkomst aan. De nieuwe bank verzorgt, samen met de enige aandeelhouder Crédit Agricole Consumer Finance, de financiële dienstverlening voor AEC voor de markt in de Benelux, Denemarken en Italië. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De samenwerking omvat momenteel 150 dealers en eindafnemers van AEC.

De overeenkomst tussen CA Autobank en AEC beslaat alle modellen van de merken Dodge en Ram die door AEC in de markt worden gezet. Dit zijn onder meer de Dodge Charger, de Challenger, de Durango en de Ram 1500. Ook voertuigen met een verbrandingsmotor van GM’s merken vallen onder de samenwerking. Het betreft onder meer modellen uit het hoogste segment, zoals de Cadillac Escalade, XT6, Camaro, de Chevrolet Silverado, de Tahoe, de Suburban, en de GMC Sierra.

De samenwerking omvat het afsluiten van verzekeringen en verhuurregelingen via Drivilia, het mobiliteitsbedrijf van CA Autobank Group, dat diensten verleent op het gebied van kort- en langlopende autoverhuur, auto-abonnementen, deelauto’s en mobiliteit op afroep.

Doelstelling

“Onze bank breidt haar bestand met belangrijke partners steeds verder uit”, zegt Giacomo Carelli, ceo van CA Autobank. Deze bank is in handen van de Franse bankgroep Crédit Agricole Consumer Finance, dat zelf onderdeel is van Crédit Agricole S.A, en een idee van de bankgroep en Stellantis.

AC Autobank heeft als doel om in 2026 een uitstaande financiering van 10 miljard euro te bereiken en een portfolio te hebben dat bestaat uit 80 procent zero-emissie voertuigen.

Grijs Verleden | Hoe Cadillac crashte in Europa

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

CA Autobank financieringspartner van importeur Dogde, Cadillac en Chevrolet | Automotive Online

CA Autobank financieringspartner van importeur Dogde, Cadillac en Chevrolet

CA Autobank • De nieuwe bank werd oorspronkelijk opgericht in samenwerking met Stellantis.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Giacomo Carelli (ceo of CA Auto Bank) en John Muratori (coo of AEC Group). (Foto: AEC Group)

CA Autobank en AEC Group, importeur van Dodge, Ram, Cadillac, Chevrolet en GMC, kondigen een samenwerkingsovereenkomst aan. De nieuwe bank verzorgt, samen met de enige aandeelhouder Crédit Agricole Consumer Finance, de financiële dienstverlening voor AEC voor de markt in de Benelux, Denemarken en Italië. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De samenwerking omvat momenteel 150 dealers en eindafnemers van AEC.

De overeenkomst tussen CA Autobank en AEC beslaat alle modellen van de merken Dodge en Ram die door AEC in de markt worden gezet. Dit zijn onder meer de Dodge Charger, de Challenger, de Durango en de Ram 1500. Ook voertuigen met een verbrandingsmotor van GM’s merken vallen onder de samenwerking. Het betreft onder meer modellen uit het hoogste segment, zoals de Cadillac Escalade, XT6, Camaro, de Chevrolet Silverado, de Tahoe, de Suburban, en de GMC Sierra.

De samenwerking omvat het afsluiten van verzekeringen en verhuurregelingen via Drivilia, het mobiliteitsbedrijf van CA Autobank Group, dat diensten verleent op het gebied van kort- en langlopende autoverhuur, auto-abonnementen, deelauto’s en mobiliteit op afroep.

Doelstelling

“Onze bank breidt haar bestand met belangrijke partners steeds verder uit”, zegt Giacomo Carelli, ceo van CA Autobank. Deze bank is in handen van de Franse bankgroep Crédit Agricole Consumer Finance, dat zelf onderdeel is van Crédit Agricole S.A, en een idee van de bankgroep en Stellantis.

AC Autobank heeft als doel om in 2026 een uitstaande financiering van 10 miljard euro te bereiken en een portfolio te hebben dat bestaat uit 80 procent zero-emissie voertuigen.

Grijs Verleden | Hoe Cadillac crashte in Europa

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.